MNACTEC. Treball de síntesi de 3r ESO

El dia 1 de juny, l’alumnat de 3r d’ESO va visitar el MNACTEC per conèixer com era i com es treballava en una fàbrica tèxtil. Punt de partida del treball de síntesi centrat en el tema de la indústria tèxtil de Sabadell.

Durant el segle XIX Catalunya va experimentar un procés d’industrialització, com en altres països europeus. La indústria tèxtil i el ferrocarril en van ser el motor.

Amb la nova forma de producció de béns de consum també sorgiran amb força dues classes socials: la burgesia i el proletariat. La burgesia disposava dels recursos econòmics per a invertir en les noves fàbriques i els treballadors obtenien el salari a canvi del seu treball a la fàbrica.

Al principi no hi havia cap legislació que fixés les condicions laborals dels treballadors. Per això, els horaris, els salaris i els dies de festa eren establerts de manera arbitrària pels empresaris.

En el nostre Treball de síntesi respondrem preguntes com les següents:

  • Quines eren les condicions de vida del proletariat industrial?
  • Com es va produir la revolució industrial?
  • Quines van ser les persones i descobriments que la van fer possible?
  • De quina manera va afectar la revoluciió industrial a Sabadell?

A continuació us deixem una sèrie de fotografies de la sortida al MNACTEC,  el Museu de la Ciència i el tèxtil de Terrassa. Allà van estar veient com funcionava una fàbrica tèxtil, quines màquines es feien servir i com treballaven les dones, els nens i els homes durant la primera revolució industrial. Va ser una visita molt enriquidora!

MNACTEC