La plaça del diamant

El dijous 15 de desembre, els alumnes de 1r i 2n de batxillerat vam anar al teatre Sant Vicenç a veure una representació teatral de la coneguda novel·la de Mercè Rodoreda, La plaça del Diamant. La interpretació, força fidel a la novel·la, va ser esplèndida. Quatre actors brillants que ens van fer viva la història de la gran Natàlia-Colometa, van fer vibrar el teatre.

La plaça del Diamant és una novel·la psicològica de l’escriptora Mercè Rodoreda, considerada per la crítica com la seva obra principal. La novel·la s’ha convertit en un clàssic de la literatura catalana de postguerra. Va ser publicada per primer cop l’any 1962 i ha estat traduïda a més de trenta idiomes. Val la pena llegir-la.

La novel·la se centra en el personatge de la Natàlia, que serà la Colometa, una dona que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel (la República i la Guerra civil). Igual que les altres dones, la Colometa veurà marxar i morir els seus estimats, passarà gana i tindrà dificultats per tirar endavant els fills.