Dia escolar de la pau

El 30 de gener tot l’alumnat d’ESO i 1r de batxillerat del centre hem celebrat per segon cop el Dia escolar de la pau i la no violència.

El Dia Escolar de la No-violència i la Pau (o el seu acrònim DENIP), va ser fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal i Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

Es practica a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i altres dies propers a aquesta data (en commemoració de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte pels drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència, i la Pau és millor que la guerra”.

La nostra celebració ha estat coordinada pel professorat del departament de socials i de visual i plàstica i ha consistit en l’aixecament col·lectiu d’un model de cúpula gegant seguint l’orientació del MMACA (Museu de les matemàtiques de Catalunya) i utilitzant exclusivament peces de 50 cm de porexpan.

De les diferents opcions de cúpula hem optat per aixecar-ne una composta de triangles i hexàgons.

Accés a l’àlbum de fotos