Dia Escolar de la No-violència i la Pau

El 27 de gener l’alumnat d’ESO i de batxillerat del centre han celebrat per cinquena vegada el Dia escolar de la no violència i la pau (DENIP), que va ser fundat l’any 1964 pel poeta i educador mallorquí Llorenç Vidal i Vidal, i és una iniciativa d’Educació No-violenta i Pacificadora, difosa internacionalment.

Se celebra a escoles de tot el món, els dies 30 de gener i altres dies propers a aquesta data (en commemoració de l’aniversari de la mort de Mahatma Gandhi).

El DENIP propugna una educació permanent en i per a la concòrdia, la tolerància, la solidaritat, el respecte pels drets humans, la no-violència i la pau. El seu missatge bàsic diu: “Amor universal, No-violència i Pau. L’Amor universal és millor que l’egoisme, la No-violència és millor que la violència, i la Pau és millor que la guerra”.

La nostra celebració ha estat coordinada pel professorat del departament de socials amb la inestimable aportació creativa i tècnica del professor de matemàtiques Joan Pastor i de l’Aleix Muñio, professor de visual i plàstica. Aprofitant l’hora de tutoria, l’alumnat de batxillerat s’ha distribuït entre els diferents grups d’ESO per presentar la diada i explicar la dinàmica de l’activitat que es proposa aquest curs.

Els projecte d’aquest curs ha consistit en donar forma a una escultura gegant anomenada “Riboticubs” per representar, de forma simbòlica, l’enorme força creativa i educativa de les dinàmiques individuals i grupals que es fan a l’institut diàriament. Qualsevol forma de sensibilització comença per un mateix però, tot i que cada aportació és important, és la suma de cadascuna d’aquestes petites aportacions la que permet assolir fites col·lectives com la d’aquest curs.

Àlbum de fotos

“Programa finançat pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançat pel Fons Social Europeu”

#POEFA, #èxiteducatiu, #FSE