Rocket Man


Els alumnes de física de 1r de batxillerat han estudiat i analitzat els paràmetres cinemàtics del vol d’un coet durant totes les seves fases. Des de l’enlairament fins a l’aterratge, passant pel punt de màxima alçada. La física teòrica està molt bé, però també han volgut posar a prova els seus nous coneixements i han decidit que volien llançar un coet real. El vídeo mostra aquesta part experimental.
Els coets utilitzen vinagre i bicarbonat de sodi com a reactius. Quan entra en contacte l’àcid acètic del vinagre amb el bicarbonat de sodi es produeix una reacció química que produeix, entre d’altres, aigua i diòxid de carboni en estat gasós. Aquesta generació de diòxid de carboni dins una ampolla tancada fa que augmenti la pressió dins l’ampolla. Quan la pressió és molt alta el tap no pot suportar la diferència de pressió i allibera bruscament el contingut de l’ampolla. L’aigua produïda en la reacció és alliberada a molta velocitat cap avall de manera que per la 3a llei de Newton el coet puja a molta velocitat cap amunt. Et voilà!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>