Masterclass de física nuclear

La Laura Badia, la Judit Garrote i el Jan Santané,  tres estudiants de 1r de batxillerat de l’Institut Pere Fontdevila, han participat a la Masterclass de Física Nuclear de la Universitat de York. El programa, de quatre setmanes de durada, va finalitzar el 10 de gener i ha estat seguit a distància pels estudiants. Durant aquest temps, cada setmana han pogut assistir a una conferència, a càrrec de diversos experts, sobre els temes següents: energia i decaïment, astrofísica nuclear, tecnologia de fusió i física nuclear aplicada a la medicina. A més a més, han tingut accés a documentació referent a cadascun d’aquests temes i han hagut de realitzar una sèrie d’activitats relacionades.

Val a dir que el curs ha estat tot un repte pels estudiants, ja que els continguts formen part del currículum de 2n de batxillerat. Malgrat això, tal com ho acredita el diploma que han rebut, tots tres han completat el programa amb èxit i de manera molt autònoma. L’enhorabona!!!

A més a més, durant tot el mes de febrer i el primer dissabte de març, la Judit i el Jan també participen en l’edició d’enguany d’ “Els Dissabtes de la Física” que organitza el Departament de Física de la UAB. Aquestes jornades son en format virtual i s’hi tracten temes com ara la influència de la nanotecnologia en la lluita contra la COVID-19, el disseny de missions espacials o la transferència de la recerca feta al laboratori a aplicacions industrials. Segur que serà una experiència molt interessant que els servirà per ampliar coneixements en tot l’àmbit científic.