Maria Buscallà, protagonista del demà

Aquest any el Club Rotary del Berguedà ha decidit atorgar una Menció Especial del Premi Protagonistes del demà a l’alumna de 2n de batxillerat Maria Buscallà Morata pel seu treball “Bacteriòfags: el prometedor futur antibacterià”. En aquest treball la Maria estudia noves maneres per fer front a la lluita contra els bacteris resistents als antibiòtics.
Les resistències dels bacteris als antibiòtics estan augmentant cada vegada més. Aquest és un problema que està fent que molts científics investiguin noves maneres de combatre les infeccions bacterianes, sent una d’aquestes maneres els bacteriòfags; virus que ataquen a bacteris.
Al meu treball de recerca vaig explicar què són els bacteriòfags, i perquè poden ser una bona eina contra els bacteris. Vaig tenir la oportunitat de participar al Programa Argó de la UAB, cosa que em va permetre treballar a un laboratori de recerca professional. Per últim vaig poder parlar amb el Dr. Benjamin k. Chan, un científic de la universitat de Yale (EUA), que treballa amb bacteriòfags i ha tractant a varis pacients amb èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>