Atlètic Club Gironella

La seva història  

Ja des dels anys 1907-1908 es jugava a futbol a la vila, a Can Gironella i Can Llop. El primer club es  va constituir l’any 1911, per iniciativa de Mossèn Jeroni Roca i d’alguns comerciants de Gironella amb el nom de Club Esportiu Gironella. Segons sembla, els colors del club, el groc i el blanc, foren proposats per Mn. Jeroni Roca a imatge de la bandera del Vaticà. Aquest equip es proclamà campió de l’Alt Llobregat el 1911-12.

Als anys 40 es va fundar el CD Gironella. El nou club jugà a la categoria d’Aficionats i Segona Regional, fins que ascendí a Primera Regional B la temporada 1949-50. L’any 1952, però, el club es va dissoldre per problemes econòmics.

Cinc anys més tard, el 1957, es fundà el Club Atlètic de Gironella. En poc temps, el nou club se situà entre els importants del futbol català.

Declaracions d’un jugador

Actualment el club juga a la segona divisió. Molts dels seus jugadors van començar de molt petits, federats a la categoria de prebenjamins, igual que els seus entrenadors que anteriorment també han estat jugadors.

 

“Fem pinya”

L’Eric Anglès, un actual jugador del Gironella, que ara fa tres mesos que hi juga però abans hi havia jugat durant vuit anys, ens explica que hi ha molt bona relació entre els jugadors: “’intenta fer pinya tots junts”.

L’Eric recomana fer esport “perquè si portes 2 hores estudiant i vols desconnectar fas quatre xuts i desconnectes” .i per tan també va be per els estudis. l’únic problema que hi veu es si pateixes alguna lesió. Ell ens diu que n’ha tingut unes quantes :”però la mes greu va ser que em vaig trencar els lligaments del genoll”. i afegeix : “quan portes una mala ratxa de lesions penses  deixar-ho però be mai ho he fet”.

Sonia Cobos, Lidia Gordillo, Alba Pons.

3r ESO

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>