Viatge a la FP del Pais Basc

L’institut Manolo Hugué ha participat en “Viatge a la FP del País  Basc” convidat per l’Ajuntament de Santa Perpètua de Mogoda.

Aquest s’emmarca en el marc de l’impuls a la FP i a la seva contextualització en el territori més proper.

La visita, organitzada per l’ajuntament de Santa Perpètua de  Mogoda s’emmarca dins de les accions promogudes des dels municipis que formen l’anomenat “EIX DE LA RIERA DE CALDES” i “EIX DEL RIU RIPOLL”. Són uns límits geogràfics molt definits, dins dels quals s’emmarca  un dels potencials industrials més potents del nostre país.

En el marc del projecte RIERA DE CALDES I4.0, del Programa de Projectes Innovadors i Experimentals 2016 del SOC, participem en aquest viatge a Guipúscoa que ens porta a conèixer l’INSTITUTO MÁQUINA
HERRAMIENTA i TKNIKA, referents en situar al cor de la Formació Professional la innovació i la transferència de coneixements al teixit empresarial, mitjançant la col·laboració i les aliances del treball en xarxa.
El viatge està plantejat d’acord amb 3 grans objectius que impulsen el projecte:
  • Sensibilitzar i promoure les vocacions industrials entre els joves, els desocupats i la ciutadania
  • Facilitar la formació, el reciclatge i l’especialització de professionals
  • Accelerar l’adopció d’estratègies i la implantació de tecnologies 4.0 a les empreses.
La visita ens ha de permetre, entre d’altres coses, identificar aquells elements rellevants i significatius de la Formació Professional Basca i el potencial de transferibilitat a cada una de les nostres dimensions de gestió i responsabilitat.
Les conclusions d’aquesta visita seran valorades el gener entre tots els assistents: ajuntaments,  centres educatius, Departament d’Ensenyament, empreses, amb l’objectiu de fer xarxa i poder treure’n un profit que ajudi a impulsar i valorar la nostra FP.
Jaume Balart Clapés