Els refugiats són persones… (20 de juny – Dia Mundial del Refugiat)

Els refugiats són persones que han hagut de marxar del seu país per a poder viure, ja que hi havia guerres o problemes. Han hagut de passar per moltes tragèdies. Per això existeixen aquests camps de refugiats, que són per ajudar-los. Allà pots trobar tant nens de totes les edats fins a avis sense poder caminar i els hi donen tot el necessari per poder viure: menjar, aigua, escalfor i roba.nenrefugiat
També es fan un tipus de tallers per els més petits( aprendre idiomes o saber fer fotografies ). De vegades  la policia ha hagut de desallotjar aquests campaments obligant a la gent a anar a camps militars o a tornar al seu país. No tots volen i poden anar a camps de refugiats, hi ha gent que agafa unes barques inflables, molt poc estables, i intenten creuar el Mediterrani buscant un nou lloc on poder viure en condicions o per tornar a refer la seva vida.

El desig que m’agradaria que s’acomplís per ajudar als refugiats és que tots els països rics els acceptin, que la gent no sigui racista i tingui una mica d’empatia.

Helena – Grup de Voluntariat

Altres entrades relacionades:

EKO Project – Comunitat EKO

Voluntariat per als Refugiats – Campanyes de recollida a l’INS Manolo Hugué

Magnífica resposta a la campanya de recollida

“Vides Aturades” – L’institut col·labora amb un projecte artístic i solidari

Solidaritat amb els Refugiats – Dilluns cantada de nadala i dijous sorteig al TOC

2016-11-16-16-00-51-v2