EKO Project – Comunitat EKO

A una entrada anterior del web de l’institut ja s’ha informat de les xerrades sobre EKO Project – Comunitat EKO, el passat dijous 13 d’octubre i hi podeu veure un vídeo complet d’una de les xerrades.  Aquí afegim algunes fotografies i vídeos curts, així com informació addicional.

img-20161018-wa0003

Arnau Galí i Montiel va ser alumne del centre fa molts anys; des de fa uns mesos està vivint a Grècia, concretament a Vasilika, perquè s’ha implicat com a voluntari en un projecte d’ajuda als milers de persones tancades com a refugiades en camps militaritzats.

Vam aprofitar una breu estada seva a Caldes de Montbui per a demanar que ens expliqués la seva experiència. Al llarg del matí del dijous 13 d’octubre va impartir diverses xerrades a lumnes del nostre centre,  La limitació d’hores ha ocasionat que ara per ara aquesta activitat només s’hagi pogut realitzar a 4t ESO i 1r Batxillerat, però voldríem re que els altres nivells educatius en el futur també hi  puguin participar.

Aquest grup de voluntaris, majoritàriament catalans, treballa amb persones d’un camp a Vasilika. Ha aconseguit oferir un esmorzar digne per als nens i les nenes, i estan treballant per tal que tinguin una atenció educativa adequada. Per això han habilitat una cuina comunitària, una escola, una ludoteca...

Com ens deia l’Arnau,volen canviar l’Odi per Somriures.

Podeu seguir les seves activitats a la pàgina de Facebook:

https://www.facebook.com/Eko-Project-1555396161421461/

A part de contextualitzar molt bé geogràficament i socialment el que s’ha anomenat “crisi dels refugiats”, ens va mostrar les condicions precàries i gairebé infrahumanes en què viuen aquestes persones als camps militaritzats, com els engresca el treball amb els nens i nenes sobretot, i com afecta molt negativament en la personalitat i estat d’ànim als adolescents que han hagut de patir la guerra, la fugida, i a ara el desarrelament…

Des de l’institut volem mirar de seguir treballant aquest fil, i desitgem  que també puguin sorgir iniciatives de sensibilització i solidaritat.

A continuació podeu visionar alguns vídeos curts com a botó de mostra de les xerrades.

Com es va crear un camp no oficial (ja desmantellat) a la Gasoliniera EKO:

Com es va iniciar el projecte EKO Comunitat:

 

Mostra com són els camps militaritzats en que es troben ara:

El nou projecte Comunitat EKO després del desallotjament:

Els refugiats que arriben a Grècia són aquells que tenien cert recursos, classe mitja:

Recordeu que entrada anterior del web de l’institut   teniu un vídeo que recull pràcticament una xerrada completa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>