2 d’abril: DIA INTERNACIONAL DEL LLIBRE INFANTIL 2018

Per commemorar el naixement de l’escriptor danès Hans Christian Andersen, el dia 2 d’abril celebrem a tot el món el “Dia internacional del llibre infantil” i us convidem a participar en el concurs d’aquest any “Un conte de H.C. Andersen en còmic“. La participació es pot fer a través de les escoles, biblioteques i llibreries. L’edat límit és fins a 2n curs d’ESO.

Aquí teniu les bases del concurs, promogut pel Consell Català del LLibre Infantil i Juvenil. Teniu temps per presentar-vos fins al dia 23 d’abril.

Enguany Letònia ha estat el país membre de l’IBBY (l’International Board on Books for Young People) que s’ha encarregat de triar els autors que han fet el missatge i el cartell que teniu aquí al costat: Inese Zandere i Reinis Petersons. A Catalunya, la representació institucional de l’IBBY  la té el CONSELL CATALÀ DEL LliBRE INFANTIL I JUVENIL” o  “ClijCAT”. 

El lema d’aquest dia és “En un llibre, el petit esdevé gran”.

Volem destacar-ne  aquestes frases: “Un llibre infantil representa el respecte per la grandesa del que és petit. Representa un món que es crea de nou una vegada i una altra, una serietat lúdica i preciosa, sense la qual tot, inclosa la literatura infantil, seria senzillament una ocupació buida de sentit.”

En aquesta pàgina web podeu llegir el manifest sencer d’aquest any: https://www.oepli.org/ca/Dia-Internacional-Libro-Infantil.