Visitant Empúries, el bressol de la cultura clàssica a Catalunya

S'ha produït un error en obtenir un àlbum extern. Comproveu l'adreça de l'àlbum. Ajuda.

El proppassat 19 d’abril el Seminari de Llengües Clàssiques ha organitzat una sortida al jaciment arqueològic d’Empúries, amb els alumnes de 1r i 2n de Batxillerat. Ens acompanyaven, com en altres ocasions, les dues professores i l’alumnat de Llatí i Grec de l’Institut Terra Roja [Santa Coloma de Gramenet] .

Vam resseguir les restes de la presència clàssica a Catalunya amb les explicacions acurades d’una guia especialista en Història de l’Art, que ens va donar dades precises i explicar anècdotes dels pobladors ibers i dels colons grecs i romans.

Vam visitar primer la ciutat romana, la muralla que delimitava l’espai de la ciutat i vam creuar el cardo fins a arribar al fòrum i el seu ambulacrum. Vam veure després les termes públiques i a continuació una esplèndida domus amb peristils interiors i exteriors, menjadors amb delicats mosaics o balcons amb vistes al golf de Roses.

Ens dirigírem després cap al museu monogràfic de les excavacions d’Empúries, on vam veure l’estàtua original del déu Asclepi, el mosaic del Sacrifici d’Ifigènia, diferents objectes d’un aixovar funerari i l’altar amb la pintura d’un gall, entre d’altres coses.

El camí ens conduí cap a la Neàpolis per veure les muralles ciclòpies, el recinte dels temples d’Asclepi i Serapis, la fàbrica de salaons i l’àgora amb la seva estoa.

No vam poder recórrer tots els espais de la ciutat grega per les obres de manteniment que hi havia.

Finalment la nostra sortida va acabar a l’antiga Palaiàpolis, ara Sant Martí d’Empúries, que vam recórrer pel nostre compte i on vam dinar, gaudint d’aquest paratge meravellós de l’Empordà ,que va ser lloc de trobada de tres cultures: la ibèrica, grega i romana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>