Premis GMC a treballs de mineralogia

El Grup Mineralògic Català, una de les entitats col·laboradores en l’organització d’Expominer, va fer entrega dels Premis GMC 2018-19 als treballs acadèmics d’investigació de batxillerat sobre mineria, mineralogia i patrimoni miner el diumenge 10 de novembre a les 12:30h a l’estand del Grup Mineralògic Català, a Expominer 2019.

El treball guanyador del Premi GMC 2018-19 ha sigut “La riquesa geominera del Berguedà“, presentat per la Paula Hernando Barcons, de l’INS Guillem de Berguedà, de Berga, Barcelona. El treball ha sigut tutoritzat per la professora Maribel Jódar Mohedano.

Accèssit 1: Aina Catasús Alcázar, amb el treball “Les roques que mengem: clorurs evaporítics“, tutoritzat pel professor Josep Verge Gavaldà del Col·legi Sant Josep, de Sant Sadurní d’Anoia, Alt Penedès,Barcelona.

Accèssit 2: Estela Cruz García, amb el treball “El talc, un mineral molt present a les nostres vides“, tutoritzat per la professora Margarita Cargol Cortada, de l’INS Castell d’Estela, d’Amer, la Selva, Girona.

El premi va ser entregat per la Directora del Saló, Marta Serra Peruchet, i el President del Grup Mineralògic Català, Frederic Varela, en presència dels patrocinadors del premi: Rafael Arquillo, de Kunugi Minerals; Griselda Kucera, de Natura Kucera; Jordi Fabre, de Fabre Minerals; i Joan Rosell, de Rosell Minerals.