Visita alumnes 1 ESO

El dijous dia 9 de setembre, els alumnes de 1r d’ESO matriculats al nostre institut, van fer una vista prèvia a l’inici de les classes, on van rebre una xerrada i van fer una breu visita al que serà el seu centre de secundària per al curs 2021-22.

Cursos CIATE 21_22

El CIATE és un programa de formació, adreçat a joves a partir dels 16 anys amb interès en formar-se en el camp de l’esport. 

Aquest és un programa emmarcat en el Pla de l’Esport a l’Escola, projecte impulsat pel Consell Català de l’Esport i que s’adreça als diferents centres educatius de Catalunya. 

Des de fa uns anys, el nostre institut ofereix la possibilitat de formació a l’alumnat que hi mostra interès. Enguany, 10 alumnes han participat en la formació: 5 noies a primer curs i 4 noies i 1 noi a 2n curs. 

El curs ajuda a tenir una visió clara del món de l’esport i s’adquireixen coneixements i recursos necessaris per iniciar-se al món del monitoratge/tècnic esportiu. 

Experimenten de primera mà com es planifica i s’organitza l’activitat esportiva i coneixen quina és la importància del monitor/a i/o tècnic/a esportiu/va com a la persona transmissora de valors i hàbits saludables.

L’entitat organitzadora dels cursos, Jodic, ens ha fet arribar els treballs realitzats pel nostre alumnat en col·laboració amb alumnes d’altres centres. Ens aporta molta satisfacció publicar aquests petits projectes, en reconeixement del treball del nostre alumnat en aquests cursos de formació. 

Bona feina i molt bones vacances merescudes!

 

Sortida final de curs a Sitges – 1r d’ESO

El dilluns 7 de juny els alumnes de 1r d’ESO van fer la sortida de final de curs a Sitges.

S’ho van passar d’allò més bé amb els patinets i els caiacs!

 

 

Optativa de projectes – 1r d’ESO A i C

Aquest curs, els i les alumnes de 1r ESO de l’optativa de projectes n’hem fet diversos. Un d’ells ha tractat les societats iberes. Com que no podíem visitar jaciments, ho hem fet virtualment amb vídeos sobre Ullastret i Calafell. Hem après com treballa l’arqueologia general i l’arqueologia experimental.

Hem fet recerca per saber qui eren els ibers i com van viure, quines tècniques feien servir, en què creien, com s’estructurava la seva societat. Amb tot plegat, hem fet diverses maquetes per reconstruir un poblat: on viu la gent ens mostra molta informació sobre la seva cultura. Les cases que hem fet eren de la gent treballadora: artesans, pagesos, ramaders, comerciants…

Eren cases d’uns 40m2, fetes amb parets de tova que s’aixequen sobre un sòcol de pedra. El sostre el feien amb fusta (bigues) i canyes i s’impermeabilitzaven amb fang i palla perquè no s’hi filtrés aigua. Les cases eren de planta rectangular. Una habitació més petita feia de magatzem: s’hi guardaven les eines i els productes com el gra, sobretot en ceràmica. La sala més gran era per dormir, cuinar, explicar històries per la nit al voltant del foc: tota la família compartia aquest espai.

Tal i com veieu a les fotos, hem descobert tots aquests detalls i mirar de reproduir-los de la manera més fidel possible (càlcul d’escala, colors, materials)… fins i tot les canyes del sostre, que ha estat el més delicat.

 

 

 

Activitats Tossalet 1 ESOB i C

Avui dimarts 15 de juny els alumnes de 1r ESO B i C hem anat al Tossalet a practicar diferents activitats esportives, ja que el crèdit de síntesi de 1r ESO està basat aquest any en l’Esport i el Fair-play. Ho hem passat molt bé ballant hip-hop, després hem practicat per parelles una mica de boxa i, per acabar, hem fet una mica de fitnes amb les màquines.

  

“Clean it up” – Projecte fundació Kilian Jornet.

Des de la classe d’ètica de 2on A hem sortit a fer foto-denúncia sobre el nostre entorn més proper i hem detectat forces residus escampats pels carrers. Hem arribat a la conclusió que sense servei de neteja dels carrers per part de l’ajuntament de Berga, viuríem en un entorn força més brut degut a la manca de civisme de molts ciutadans i volem fer una crida a la població de Berga a que contribueixi a dipositar les deixalles al seu lloc.

 

Cliqueu a sobre la imatge per veure tota la presentació