PREINSCRIPCIÓ ESO

Jornada virtual de Portes Obertes: dimecres 10 de març a les 19 h. L’enllaç és el següent: Xerrada INS Guillem de Berguedà

Visites al centre:  Cal demanar hora en el següent enllaç  Cita prèvia per visitar el centre, o bé trucant al centre (938210618). Com que en aquestes visites no podem ser de més de 10 persones, només podreu venir 2 membres per família.

La preinscripció s’ha de fer telemàticament entre el 17 i el 24 de març. 

Trobareu tota la informació en el següent enllaç:  Preinscripció ESO 

Oferta Inicial de Places ESO : Oferta inicial places ESO

Jornada telemàtica de portes obertes ESO 20-21.

Sortida 3r d’ESO (Obiols-Pedret-Cal Rosal)

L’alumnat de tercer ha pogut gaudir d’un matí fora de les aules. Han fet un recorregut d’uns 17 Km que han servit perquè s’interelacionin en un espai diferent i alhora coneguin el seu entorn. La natura es troba en un moment espectacular i el temps ha acompanyat.

Xerrada a l’Agència del Desenvolupament per homologació d’estudis

L’Alba Juez i el Miquel Sabata han fet una xerrada a les alumnes de l’Agència del Desenvolupament que estan cursant el Certificat de Professionalitat d’Atenció Sociosanitària de persones dependents en institucions socials. Les explicacions han sigut perquè coneguin les possibilitats de matriculació que tenen a l’institut si volen acabar mòduls relacionats amb el CFGM d’Atenció a Persones en Situació de Dependència o bé si volen fer el cicle formatiu sencer. També les han informat sobre els tràmits que han de fer si necessiten homologar els títols oficials que tenen dels seus països d’origen.

Sortida 1r d’ESO a la Serra de Noet

El passat 26 de març els alumnes de 1r d’ESO van fer una sortida pels voltants de Berga. Van anar caminant fins la Serra de Noet, allà van jugar i esmorzar.

 

Sortida alumnes Aula d’Acollida per Berga

El passat 18 de març un dels grups de l’Aula d’Acollida vam fer una sortida per Berga. En aquesta sortida érem guies turístics i vam visitar i explicar als nostres companys les característiques i història de diferents indrets de la ciutat. La ruta va començar a la plaça de Sant Pere i després d’una bona caminada per la ciutat vam finalitzar-la al Castell de Sant Ferran on vam poder gaudir de les vistes i esmorzar.

 

International Women’s Day

International Women’s Day (IWD) is celebrated around the world on March 8 every year. These days  the students in 3rB have been learning about important women along history and have designed a poster with some of  their famous quotes.

Proves Cangur 2021

El passat dijous 18 de març alguns alumnes del centre van participar a la prova Cangur organitzada per la Societat Catalana de Matemàtiques.

És una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. 

Després de la prova els alumnes van participar en un taller virtual de Fold&Cut organitzat per l’Associació Explorium amb la col·laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà i el Grup Pi3Beta.

Sortida alumnes Aula Acollida 4t d’ESO a Pedret

El divendres 19 de març, el grup de 4t d’ESO de l’Aula d’Acollida, vam fer una sortida al Pont de Pedret i a l’Ermita de Sant Quirze de Pedret. Amb aquesta sortida vam aprendre més sobre la història de Berga i sobre alguns indrets emblemàtics. Vam parlar de l’art gòtic i també del romànic i durant el camí de tornada vam trobar una cascada, uns ponts molts bonics i també molts corriols.

Portes Obertes Cicle Formatiu d’APSD

L’alumnat del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència us explica què fan a cada curs mitjançant tiktoks, us animem a veure’ls!

Si us interessa tenir més informació i/o assistir a les portes obertes de la primera setmana de maig poseu-vos en contacte amb l’Institut, us informaran del funcionament, l’organització i el currículum d’aquest cicle.

 

12nes OLIMPÍADES DE GEOLOGIA de CATALUNYA

El divendres, 12 de març, han tingut lloc les 12nes Olimpíades de Geologia de Catalunya.

Per primera vegada s’han celebrat de manera telemàtica des dels mateixos centres educatius degut a la situació de pandèmia per la Covid-19.

Les proves s’han realitzat simultàniament a 29 centres educatius de Catalunya. Enguany la suma d’alumnes inscrits ha estat de 271 estudiants, majoritàriament de Batxillerat. La prova realitzada ha consistit en un test on-line de 50 preguntes.

Set alumnes de l’Institut Guillem de Berguedà hi han participat i un d’ells, el Lluc Fígols Molina, alumne de Segon de Batxillerat de Ciències de la Terra, ha quedat el primer de la província de Barcelona.

Moltes felicitats Lluc!

DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

A l’institut Guillem de Berguedà hem celebrat el Dia de la Dona amb una sèrie d’activitats adreçades a les diferents tutories i ètica. Durant aquests dies, en aquestes àrees s’estan treballant aspectes com les diferències al mon laboral, els contes masclistes, els estereotips de gènere…

A més, els alumnes de la comissió de l’Espai Gender van informar a tot el centre de les activitats i xerrades que es fan al Berguedà amb motiu del Dia de la Dona.

Esperem que totes acabeu de passar un feliç dia.

 

Estem de celebració!

Un grup d’alumnes de 2n del Cicle Formatiu d’APSD – la Mayka, la Yesenia i l’Abril – rebran un ajut econòmic per portar a terme el seu projecte de síntesi, un Taller de skate inclusiu/adaptat en col·laboració amb l’Ajuntament de Berga.

Aquest ajut econòmic s’emmarca dins la Fundació BCN Formació Professional que promou cada any la convocatòria d’ajuts econòmics a projectes d’innovació dels centres de FP en el Pla de Mesures Innovació a l’FP.

Us felicitem per la tasca que esteu portant a terme i per a que aquesta proposta tingui continuïtat i pugui créixer donant oportunitats a nenes/nens i joves amb diversitat funcional promovent espais d’inclusió, reconeixement i convivència.

Gràcies i, sort!

PREINSCRIPCIÓ ESO

Jornada virtual de Portes Obertes: dimecres 10 de març a les 19 h. L’enllaç és el següent: Xerrada INS Guillem de Berguedà

Visites al centre:  Cal demanar hora en el següent enllaç  Cita prèvia per visitar el centre, o bé trucant al centre (938210618). Com que en aquestes visites no podem ser de més de 10 persones, només podreu venir 2 membres per família.

La preinscripció s’ha de fer telemàticament entre el 17 i el 24 de març. 

Trobareu tota la informació en el següent enllaç:  Preinscripció ESO 

 

Tirant lo Blanc – 1r BAT

Avui dilluns 8 de febrer els alumnes de 1r de Bat han pogut gaudir de l’original i atrevida versió teatral d’una de les obres cabdals de la literatura: Tirant lo Blanc. L’obra ha estat posada en escena per la companyia Nyiguit Teatre al local dels Castellers de Berga. Una obra fantàstica i uns actors magnífics!