MISSIÓ APILO XII!

MISSIÓ APILO XII!

Estem envoltats d’aparells de tot tipus que utilitzen piles com a font d’energia: el rellotge, el mòbil, els comandaments a distància, les joguines… Les piles i bateries són dispositius que contenen substàncies químiques que reaccionen entre elles i transformen l’energia d’aquesta reacció en electricitat.

Quan estan esgotades, aquestes substàncies químiques i materials poden fer malbé el medi ambient. Si les reciclem, el protegirem i també estalviarem molts recursos.

 

GRÀCIES AL RECICLATGE LES PILES poden TENIR UNA NOVA VIDA I NO FAN MAL A NINGÚ.

Tots nosaltres som  una part fonamental de la Missió Apilo XII: ens hem d’encarregar de localitzar, recollir i portar als punts de recollida selectiva Apilo totes les piles, bateries i acumuladors esgotats que pugueu perquè es reciclin correctament.

El nostre contenidor està situat a l’entrada del centre. I les farem arribar a un punt de recollida selectiva.

Aquest programa  fomenta el reciclatge de piles i bateries tenint en compte la normativa europea i estatal  que estableix que a partir de l’any 2015 s’ha de recollir un 45% de les piles i acumuladors portàtils que surten al mercat. Actualment a Catalunya només recollim el 34%. Per tant, per complir amb la normativa hem d’incrementar la recollida selectiva de piles de forma significativa. Per aquest motiu, és molt important la participació de tothom.

 

PARTICIPEU, ENTRE TOTS COL.LABORAREM A MANTENIR UN ENTORN MÉS NET!!!

Els alumnes que fan 4t d’ESO a l’últim trimestre del curs passat van realitzar uns vídeos molt interessants per fomentar el reciclatge d’aquestes piles , bateries i acumuladors. Us en mostrem alguns exemples.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>