DIA DE LA TERRA 2021

El passat 22 d’abril, amb motiu del Dia de la Terra, els alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Guillem de Berguedà de Berga van fer una jornada de plogging (cuidar el medi ambient mentre es fa activitat física) i cleanup (neteja). 

Com a part de múltiples projectes que es porten a terme en aquest centre -el  d’Aprenentatge i Servei i el d’Escola Verda, per exemple- un bon nombre d’alumnes i diversos professors es van sumar a la iniciativa promoguda per la fundació d’en Kilian Jornet (Kilian Jornet Foundation) per a la conservació i preservació del medi ambient. 

Van caminar un recorregut d’aproximadament dotze quilòmetres i van recollir un total de vint-i-set quilos de brossa del tram de via verda que va des de Pedret a Cal Rosal. Entre aquestes deixalles hi van trobar multitud d’objectes: mascaretes, envasos de plàstic i d’alumini, papers, bosses, ampolles de vidre, sabates i cadires espatllades entre altres.

Igualment, es va aprofitar aquesta ruta per descobrir una mica més del magnífic entorn que hi ha al Berguedà i es va pujar fins a l’església preromànica de Sant Quirze de Pedret per donar a conèixer aquesta obra arquitectònica als alumnes.

La promoció i adhesió a aquest tipus d’iniciatives és fonamental per a la conscienciació sobre la problemàtica mediambiental que es pateix arreu del món. La preservació i l’adequat manteniment de l’entorn és cosa de tots des de ben petits i en aquest context, com en tants altres, els centres educatius juguen un paper molt important.