Bona acollida de la Jornada “Perquè jo no…”

La Jornada “PERQUÈ JO NO…” realitzada el passat 4 de maig sobre Diversitat Funcional Física i organitzada per les alumnes, Marta Comella, Concepció Parera i Elizabeth Orue, del CFGM d’Atenció a les Persones en Situació de Dependència, va comptar amb l’assistència d’una quarantena de persones.
La primera part de la jornada va servir per donar a conèixer la figura de l’assistent personal. Maria José Moya, de la fundació ECOM, va explicar tot el que fa referència al que és un assistent personal i va remarcar la importància de l’autonomia personal que aquesta figura dona al col·lectiu de persones amb diversitat funcional física.
En aquesta part també hi ha participat el Xavi Pujols ferm defensor de la figura de l’assistent personal i que fa anys que disposa d’aquest servei gràcies a una prova pilot que es va realitzar a Barcelona.
Seguidament va tancar aquesta primera part de la jornada el Joan Vilella que va explicar la seva experiència com a assistent personal i va recalcar la importància de no confondre aquesta figura amb la del cuidador.
A la segona part de la jornada vam conèixer l’associació ADFO d’Osona Vic. Maria Balach, gerent d’aquesta associació, ens va explicar com van ser els inicis de l’associació i com de les dues persones fundadores s’han arribat als 600 socis actuals. Per altra banda, la Loli Moya ens va explicar la seva experiència com a membre d’aquesta associació; així mateix va motivar i animar perquè es creï una associació de persones amb diversitat funcional física al Berguedà.
També voldríem remarcar la participació i l’interès mostrat per part del públic assistent.
Com a cloenda es va donar les gràcies a totes les persones i entitats implicada en el procés d’elaboració d’aquesta jornada.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>