Sortida a l’empresa Cafès Novell de 1r de Batxillerat

El dilluns 11 de juny, els alumnes d’Economia de l’Empresa de 1er de batxillerat, van visitar l’empresa Cafès Novell.

Desprès de tot un curs estudiant com ha de funcionar una empresa, hem pogut observar in situ com és una empresa familiar, creada l’any 1958 i actualment amb 167 treballadors.

En Manel, del departament de formació i comunicació de Cafès Novell, ens van convidar, primer de tot a prendre un cafè i ens van explicar com és l’empresa, quina és la Visió, la seva Missió i els Valors que fan que aquesta empresa funcioni, i com aquests valors s’apliquen i influeixen en tot el que fan.

També ens van explicar la importància del cafè en el seu negoci, la seva responsabilitat social amb els països productors, però, no l’única. Cafès novell va veure que no es podien quedar només amb la producció de cafè, si no que havia d’arribar a la tassa final. Aquest camí fins a la tassa final s’aconsegueix, diversificant el negoci, fent una orientació al client, un servei de formació i acompanyament per a realitzar aquella tassa de cafè, excel·lent; és el que dona valor afegit al seu negoci.

Ens van explicar, l’organigrama, tots els departaments que formen l’empresa i la importància de les persones dins d’aquesta empresa i en aquest organigrama, i que gràcies a elles, al seu valor, la seva constància, la seva disponibilitat, el seu esforç, … i actitud positiva, l’empresa té unes sinergies que la fan créixer dia a dia, amb nous productes, amb valor afegit, amb un fet diferenciador.

En aquests moments Cafès Novell, està comercialitzant diferents productes i està format per un grup de diverses societats, que estan orientades a les diferents unitats de negoci, com Hosteleria, vending, càpsules per a ús domèstic, càtering, Club del Cafè, etc…

Desprès ens van explicar els seus plans de futur, amb la implantació de l’empresa en el territori nacional i la intenció d’internacionalització, cap a Itàlia, Estats Units, Regne Unit,…

I per últim ens van acompanyar a la visita a la producció, on només vuit persones, i gràcies a la innovació i a la tecnologia, s’encarreguen de la torrefacció del cafè i al seu empaquetament per a la comercialització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>