Sortida a la Central Tèrmica de Cicle Combinat de Sant Adrià del Besós de BAtxillerat Científic

El passat divendres 17 de gener els alumnes de CMC del batxillerat científic vam visitar les instal·lacions de la Central Tèrmica de Cicle Combinat de Sant Adrià del Besós, propietat d’ENDESA.
Ens vam traslladar amb metro (Paral·lel -L2- fins Glòries -L1-) i TRAM Besós. En arribar la monitora Justí ens va fer una xerrada introductòria i seguidament vam visitar les instal·lacions.  Per l’exterior vam poder veure els transformadors elevadors (necessaris per injectar l’energia elèctrica a la xarxa de distribució); la piscina previa a l’abocament de l’aigua del circuit de refrigeració, la secció de tractament del gas natural; ens va fer fixar-nos en la diferent alçada de les xemeneies respecte a les d’una central tèrmica convencional, i que a més no s’obserbava l’emissió de cap mena de fum (ens va explicar que hi havia dos motius: el primer, que es trobava aturada perquè es tracta d’una central punta, que només funciona quan la demanda d’electricitat pel consum ho demana i feia setmanes que les necessitats energètiques es veien satisfetes per la generació  amb energies renovables, i el segon motiu era que de la combustió del gas natural no es generen gasos contaminants ja que és una combustió molt neta a diferència de la combustió de carbó o gas oil. Ja dins dels edificis vam veure la caixa de la turbina de gas, i en un altre emplaçament la turbina de vapor i el seu generador (*).
Va ser una visita força interessant per entendre les necessitats energètiques actuals i tots els sistemes de seguretat i control que s’utilitzen en aquest tipus d’instal·lacions. Ens va cridar l’atenció que es veia poc personal, i la monitora ens va explicar que gairebé tot està automatitzat i que només hi treballen unes desenes de persones repartides en torns, ja que ha d’estar operativa les 24 hores del dia i els 365 (o 366) dies de l’any.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>