LES EXTRAESCOLARS ESPORTIVES JA HAN COMENÇAT.

 

El passat divendres dia 16 d’octubre es van iniciar les Activitats Extraescolars Esportives del Consell de Cent promogudes i gestionades pel CEEB i el Departament d’Educació Física de l’Institut.

Aquest any s’ofereix l’activitat de Criquet, de Futbol i Bàsquet per a nois i noies del centre. En totes les especialitats es pot realitzar un dia de prova totalment gratuït per saber si l’activitat us agrada.

Per formalitzar les inscripcions ho podeu fer a través del codi QR dels cartells de cada activitat o a través del professor d’Educació Física, Martí Graells (marti.graells@conselldecent.com) que us donarà un full d’inscripció

PREUS:

Criquet: gratuït

Futbol i Bàsquet: 30 euros per tot el curs.

DIES I HORARIS:

Futbol Masculí (1r ESO): Dimarts 14:30

Futbol Femení: Dimarts 15:30

Criquet Masculí Dimecres 14:30

Criquet Femení: Dijous 14:30

Bàsquet Femení: Divendres: 14:30


Beques POEFE

Aquest curs ens hem beneficiat de les beques POEFE que atorga el Ministeri d’Educació i el Fons social Europeu aquestes ajudes serviran per a financiar tallers, activitats i programes d’ajuda pel nostre alumnat.

II Concurs “El Problema del Mes”

 

 
El II Concurs de Resolució de Problemes “El Problema del Mes”, organitzat per la Departament de Matemàtiques de l’Institut, té la finalitat de potenciar la resolució de problemes com a forma de millorar l’aprenentatge de les matemàtiques des del punt de vista de la creativitat… Llegeix més»

Ja tenim els jardins!!!

Després de molts anys de demanda, aquest any encara que de forma provisional ja podem disposar dels jardins Walter Benjamín com a pati escolar i com a espai per poder impartir les diferents matèries en un entorn de natura al mig de la ciutat.

Informació a totes les famílies.

Avui els vostres fills/es han rebut un formulari per confirmar la continuïtat en el centre de cara al proper curs.
Agraïm l’omplin a la major brevetat possible.
Més endavant els informarem de la data de la matrícula.
Moltes gràcies
Equip directiu

SANT JORDI des de casa

Ho teníem tot preparat però……aquest any no podrem celebrar Sant Jordi com sempre però ho farem d’una manera especial perquè Sant Jordi no es confina. No tindrem passejada per les Rambles ni lliurament de premis ni actuacions a la Casa del Mar, però si podrem… Llegeix més»

Els materials del IOC en obert

Hola a tots,
esperem que estigueu bé i hàgiu passat un bons dies de “festa”.
Us adjuntem els enllaços que ofereix l’Institut Obert de Catalunya (IOC), que fa educació a distància, amb els materials que tenen de Batxillerat com a complement del que us ofereixen els vostres… Llegeix més»

ESCACS DEL 7 AL 13 D’ABRIL

Noves Unitats Didàctiques de nivell BÀSIC i INTERMEDI, perquè cada alumne esculli la que més s’adeqüi al seu nivell. Les Unitats contenen enllaços.
També teniu noves  TROBADES AMISTOSES D’ESCACS ONLINE , que organitzem des de Peona i Peó, en una plataforma d’internet, completament gratuïta.
Aquí teniu… Llegeix més»

NOVES CLASSES D’ESCACS I QUEDADES

Aquí teniu dues noves Unitats Didàctiques de nivell BÀSIC i INTERMEDI, perquè cada alumne esculli la que més s’adeqüi al seu nivell. Les Unitats contenen enllaços.
També us passo una convocatòria de TROBADES AMISTOSES D’ESCACS ONLINE , que organitzem des de Peona i Peó, en una… Llegeix més»

NOVES INSTRUCCIONS D’AQUEST CONFINAMENT

Benvolgudes famílies,

Us fem arribar les últimes comunicacions que hem rebut per part del Departament.

–  Les qualificacions corresponents a la segona avaluació s’obtindran a partir de les observacions i indicadors recollits fins al 12 de març, llevat de les avaluacions ja fetes anteriorment. Els informes de… Llegeix més»

MATEMÀTIQUES EN CONFINAMENT

Avui hem tingut un altre sessió de Matemàtiques a primer d’ESO des de casa.
Ens hem vist, hem solucionat problemes i el Tomeu també s’han connectat per solucionar els dubtes informàtics que podien tenir els alumnes.
Ens tornem a veure divendres. Tots esteu fent una molt bona… Llegeix més»

#JOEMQUEDOACASA

Els alumnes de 4C a l’assignatura de VIP han elaborat uns gifs i unes fotografies amb el hashtag #YoMeQuedoEnCasa.
Per a l’elaboració del treball han posat en pràctica diverses tècniques digitals amb què han anat practicant al llarg del curs. La Victòria ha fet una proposta… Llegeix més»

COMUNICAT DE FEINES PELS ALUMNES

Benvolgudes famílies,

Ha passat una setmana del tancament preventiu i com no pot ser d’un altre manera reiterem el compromís de l’institut Consell de Cent per oferir la millor resposta durant aquest període.

El plantejament educatiu telemàtic va agafant rellevància per a que el vostre fill o filla… Llegeix més»

MISSATGE PER A TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA

Benvolgudes famílies,
Davant d’una situació excepcional us demanem que en els dies de confinament:

– Seguiu les indicacions del govern per al nostre bé i pel de tothom.

– Tot el professorat està enviant feina als vostres fills i filles per tant cal que els recomaneu que facin les… Llegeix més»

El camí al Consell de Cent

El problema d’aquest mes de març es el següent:
Amb la imatge que tens, intenta connectar cada quadrat amb el triangle que té el mateix número. Les línies no han de creuar-se ni sortir del rectangle.
Ànims!!!

CARNAVAL 2020 AL CONSELL

El passat divendres 21 de febrer va tenir lloc al nostre centre una de les festes més participatives de l’any: Carnestoltes. Vam repartir cinc premis en una renyida competició que va donar com a guanyadors els següents: Tot els alumnes de primer, el 2on B… Llegeix més»

L’escola Verdaguer al Consell

Seguim amb les jornades de portes obertes i avui han vingut a passar el matí a l’Institut els alumnes de l’Escola Verdaguer.
Aquí teniu una mostra del que han fet, entre altres activitats al taller de tecnologia i a l’aula fent anglès. Finalment esmorzar al patí… Llegeix més»

Berenar amb  famílies d’alumnat amb sordesa 

El dimarts 18 de febrer per la tarda, va tenir lloc  al nostre centre educatiu un berenar – tertúlia amb famílies d’alumnat amb sordesa amb les coordinadores pedagògica (Gemma Carreño) i d’alumnat sord (Marta Vinardell); per compartir neguits, fortaleses, suggerències i propostes en relació als… Llegeix més»

L’Escola Poble- Sec al Consell

Ahir dimarts varen venir els alumnes de sisè de l’Escola del Poble- Sec  al Consell amb els alumnes de 1r d’ESO. Van compartir aula tots junts fent una activitat d’anglès, anant al laboratori i al taller de tecnologia. I per acabar un esmorzar tots junts… Llegeix més»

Visita a la fàbrica de la Cocacola

Avui els alumnes de 2n d’ESO han anat, com ja es tradicional al centre, de visita a la fàbrica de la Cocacola, a la planta de Martorelles.
Es una visita on es combinen les matèries de castellà i tecnologia ja que es participa en un concurs… Llegeix més»

Visita cultural a Oporto

Dimarts va ser un altre dia intens d’activitats i tallers relacionats amb la seguretat a Internet. Els nostres alumnes van participar-hi en grups internacionals mixtes. Avui, dimecres, hem fet una sortida a Porto on hem pogut gaudir de la ciutat i sobretot de la companyia;… Llegeix més»

EL PROBLEMA DEL MES, T’ATREVEIXES?

Al faristol que hi ha davant de l’entrada al centre trobaràs cada mes un problema o enigma. Té per finalitat el potenciar la resolució de problemes com a forma de millorar l’aprenentatge de les matemàtiques des del punt de vista de la creativitat, la lògica… Llegeix més»

Equipem Casa Nostra

El dia 20 de gener al matí els alumnes de 4t d’ESO A i B van fer una visita al Museu Vilanova de l’Electricitat, instal·lacions d’Endesa situades a prop de l’Arc de Triomf. Vam anar amb el Ferran (de Tecno), l’Antoni (de Mates), la Laura… Llegeix més»

Gimcana digital per la Barcelona romana

L’alumnat de 4rt d’ESO realitza una gimcana digital per conèixer les restes de la Barcelona romana, Bàrcino. Des de l’assignatura de Cultura Clàssica els alumnes van estudiar, a partir d’una aplicació de realitat virtual, com vivien els avantpassats a la ciutat romana, quins edificis van… Llegeix més»

Nadal al Consell de Cent.

Els alumnes de l’ESO s’han encarregat de guarni l’entrada del centre amb rens desmontables i estrelles que han treballat en la matèria de visual i plàstica.
Tota la comunitat educativa us desitja unes bones festes!!!

Ja hem tornat de Romania!!!

Primera mobilitat del nostre projecte Erasmus+ al Liceul Tehnologic Octavian Goga, a Jibou (Transsilvània, Romania)

Cinc alumnes de l’ESO del nostre centre, l’Amabela, l’Hugo, la Paola, el Shah Mir i la Victòria, acompanyats de dues professores del Departament de Llengües Estrangeres, han participat en les activitats de promoció… Llegeix més»

Potabilitzadora d’aigua

Els alumnes van anar en autocar i van realitzar dues activitats: visita a les instal·lacions per conèixer els processos i tractaments que es fa sobre l’aigua abans de distribuir-la per la xarxa d’aigua potable de l’Àrea metropolitana; i un taller sobre les propietats de l’aigua… Llegeix més»

Què és el Rap?

A partir d’aquesta pregunta els alumnes de 3r de l’ESO han compartit un taller de Rap en el Centre Cultural Albareda amb l’artista Colombià Zé Fuga. En aquest taller  han conegut l’origen d’aquest moviment musical, les diferents temàtiques, lletres  ritmes  i rimes. Per acabar la… Llegeix més»

Castanyada al Zoo

Que bé que ens ho vàrem passar el passat dijous els de 1r d’ ESO al Zoo de Barcelona!
Vàrem poder veure les habitacions del elefants, les instal·lacions veterinàries i el magatzem de menjar. A part, es clar, de tots els animals i animalons que hi… Llegeix més»

Hallowen al Consell de Cent

Els alumnes de 1r de l’ESO ja tenen les seves classes guarnides amb monstres, carbasses i ratpenats. Anticipant la festa de Tots Sants que celebrarem aquest dijous amb castanyes i panellets.
 

 
 

Activitats Extraescolars esportives.

Aquest curs 2019-2020 es faran activitats extraescolars per als alumnes del nostre institut, aquestes activitats seran gestionades per professors, alumnes i exalumnes del centre. Hem volgut introduir noves activitats esportives per tal de fomentar l’esport.
Les activitats tenen un preu molt assequible o fins i tot… Llegeix més»

Estades d’Immersió en Llengua Anglesa

Aquest curs els nostres alumnes de 4t d’ESO podran participar a les Estades d’Immersió en Llengua Anglesa, una actuació que forma part del “Programa d’ Orientació i Reforç per a la Millora i Suport en l’Educació” del Ministeri d’ Educació i Formació Professional, i està… Llegeix més»

ESCACS AL PATI DEL CONSELL DE CENT

Per tercer any i amb col·laboració de l’associació peó i peona el pati del centre és converteix a l’hora de l’esbarjo en un lloc on cada cop més els alumnes es diverteixen jugant als escacs.

Sortida al Club Natació Barcelona

Aquesta setmana els alumnes de 2n d’ESo varen anar al Club Natació Barcelona dins de les activitats del crèdit de síntesi “Vora el mar”. Van ferKayac, paddle surf, jocs aquàtic i waterpolo. Va ser una jornada molt especial on tots ho van passar molt bé.

h
 
Llegeix més»

Sortida fàbrica Danone

La setmana passada vàrem anar de visita amb els alumnes de 2n d’ESO a la fàbrica de la Danone a Parets del Vallès. Una molt bona oportunitat per a conèixer la història i la fàbrica d’aquesta marca tan coneguda.

Cloenda apadrinament Museu Marítim

Dins les activitats realitzades per a l’apadrinament del centre amb el Museu Marítim de Barcelona, que inclouen l’activitat de mesura de distàncies amb el quadrant, la construcció d’una corredora de barqueta i d’un compàs nàutic, tots els centres i entre ells, el nostre Institut, vàrem… Llegeix més»

SORTIDA COSMOCAIXA

Els alumnes de 2n ESO varen visitar el dilluns 6 de maig el Cosmocaixa.
Varen estar al bosc inundat, a les exposicions temporals” Miralls” i “Tintin” i a la filmació en 3D “El somni de volar” en el planetari.   … Llegeix més»

DIADA DE SANT JORDI

Un any més roses, teatre, música, fotos, punts de llibre, poesia i premis en la Diada de Sant Jordi. Un matí que hem compartit alumnes i professors a la Casa del Mar i amb una passejada per les Rambles.
Felicitats a tots els participant.
  … Llegeix més»

Trobada d’escacs

Des del curs passat els alumnes de l’institut Consell de Cent a les hores de pati tenen la possibilitat de jugar a escacs, una activitat que rep el suport  de l’associació peó i peona.
Aquest dijous passat aquests alumnes es van trobar en el nostre centre… Llegeix més»