El preu de l’Art

Redacció ___ [ 1r Batx. Artístic ]

1.800€, 3.000€ o 9.000€ han sigut els preus d’algunes de les obres d’art que avui hem vist en diverses galeries d’art, del centre de Barcelona. I és que des de la matèria de volum i amb l’acompanyament del professorat del departament de plàstica, l’alumnat ha visitat aquest reguitzell de galeries, descobrint diferents artistes i obres a conèixer.

Galeria Jordi Barnadas / Sala Dalmau / galeria Àmbit / galeria Joan Prats / galeria Dolors Junyent / ADN galeria / i galeria 3 Punts.

ART-Galeries FEB (2) ART-Galeries FEB (4) ART-Galeries FEB (3)

GALERIA JORDI BARNADAS – C/ Consell de Cent, 347 – BCN.

Àlex Canela ______________________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

A la galeria Jordi Barnadas hi ha una exposició col·lectiva sota el títol Colors d’hivern que presenta obres d’Àlvar Farré, Didier Lourenço, Marta Moreu, Gabriel P. Bolaño i Gabriel Schmitz. En aquesta petita, però acollidora galeria es troben unes excepcionals obres com per exemple: El Toro Torero de Marta Moreu. Aquesta escultora nascuda a Barcelona, combina la seva professió de mestra amb viatges pel tot el món i la seva afició a l’esport. En les seves obres, esculpides majoritàriament en bronze, s’observa la plasmació de moviment amb una gran facilitat. Les seves obres no són estàtiques i es troben sempre en un equilibri a punt de trencar-se.

També m’agradaria destacar el meravellós quadre de Gabriel Schmitz, La Chemise, realitzat en carbonet sobre paper, amb un domini total del dibuix. Schmitz és un artista alemany que viu a Barcelona. La seva obra recorda l’expressionisme tot i que els temes que prefereix evoquen llocs exòtics com Àfrica i Àsia. Un altre obra interessant és l’Arusha Market d’Àlvar Farré. Artista angoleny que va estudiar Belles Arts a Barcelona. Els propis olis mostren escenes del seu país amb una gran varietat de colors i amb un traç quasi infantil.

Per cotrapartida, hi ha pintures que m’han deixat més aviat indiferent o simplement, no m’han transmès tanta emoció, com per exemple El Gran Paisatge o El Sopar és a taula de Gabriel Pérez Bolaño. Amb un estil entre cubista i còmic. Així mateix, m’ha costat entendre l’obra de Didier Lourenço. Ell va començar fent litografies i actualment és famós com a cartellista.

En general, trobo que és una exposició força interessant, mostra estils i tècniques diferents, sempre donant un paper tant important al color, que potser el títol de l’exposició és quasi una broma. – Webgrafia (Links emprats): A, B, C, D, E, F i G

Neus Álvarez ______________________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

De totes les galeries he triat la galeria Jordi Barnadas, on hi havia una col·lectiva de pintura i escultura amb el nom de Colors d’hivern. Em va agradar molt ja que hi havien obres de diferents estils.

Personalment l’artista que més em va agradar va ser l’Àlvar Farré pel fet de que representava obres sobre poblats africans on es podia veure la seva vida, tant diferent a la nostra. En els seus quadres utilitza la tècnica d’oli sobre tela. Un altre artista amb qui em vaig fixar, va ser en Gabriel Pérez Bolaño, on les seves obres d’estil cubisme ressaltaven de la resta. Els pintors Didier Lourenço i Gabriel Schmitz, tot i les seves diferències, tenien una cosa en comú, exposaven retrats.

Per finalitzar, cal destacar el fet que va ser la única galeria on s’hi representaven obres d’una noia, en aquest cas de la Marta Moreu. Les seves tres obres eren escultures fetes en bronze.

ART-Galeries FEB (6) ART-Galeries FEB (5) ART-Galeries FEB (7)

ART-Galeries FEB (9) ART-Galeries FEB (11) ART-Galeries FEB (18)

ART-Galeries FEB (15) ART-Galeries FEB (19) ART-Galeries FEB (20)

SALA DALMAU – Consell de Cent, 349 – BCN.

Noelia Soler ______________________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

De totes les galeries visitades, dues m’han agradat molt, la primera és la Sala Dalmau amb escultures de l’artista uruguaià Pablo Bruera. Totes les seves obres són estructures metàl·liques que juguen amb el moviment, i fan participar a l’espectador que pot moure-les per formar diferents figures. Aquesta galeria és la que més m’ha encandilat i fascinat perquè, hem tingut el plaer de conèixer la persona creadora de totes aquelles obres cinètiques. En Pablo ens ha explicat el significat de les seves obres, el que ha suposat aquest treball per a ell i perquè són així.

Per altre banda, la galeria 3 punts, amb l’artista Efraïm Rodríguez, també m’ha agradat. Efraïm és un escultor valencià, totes les seves meravelloses escultures estan realitzades amb un sol material:  La fusta (però de diversos tipus). El tema central d’aquesta exposició sembla ser la infantesa, o és el que vol transmetre. Des de la meva perspectiva, la delicadesa del seu treball és increïble, magnífica i sorprenentment realista.

Valeria Marca ______________________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

Este 3 de febrero, los estudiantes de bachillerato artístico hicimos una ruta de galerías de arte. Muchas de ellas no eran tan llamativas como para esperar a visualizarlo detenidamente. Pero en una de las 8 galerías pude apreciarla más. Se trata de la Sala Dalmau, en ella expone el escultor Pablo Bruera, presente en nuestra visita, nos explicó sus procedimientos de una manera tan sencilla y entendedora, que incluso nos animó a que cada uno intentara hacer ciertos pasos para construir una escultura personal similar a las de él. Gracias a su explicación pudimos entender más cosas del por qué de las figuras, colores y tamaños. Fue una visita más práctica y entendedora hacia sus obras.

En conclusión, me gustó el hecho de que pudimos escuchar del propio autor el significado de sus obras y no el de habernos ido como entramos, sin sacar nada de provecho .

ART-Galeries FEB (21) ART-Galeries FEB (22) ART-Galeries FEB (23)

ART-Galeries FEB (26) ART-Galeries FEB (24) ART-Galeries FEB (25)

ART-Galeries FEB (27) ART-Galeries FEB (28)

 ART-Galeries FEB (29) ART-Galeries FEB (30)

ADN GALERIA – C/ Enric Granados 49 – BCN. Link a galeria.

Vicky Tortato ______________________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

Ivan Argote is a Colombian artist who lives and works in Paris, deals with the way that man relates with the myriad changes that take place daily in the historical, economic, political ahichd moral realms. His aim is to question the role of subjectivity in the revision of these concepts. Argote involves the body and emotions in the construction of his thinking, and develops methods to generate reflexion about the way we construct certainty in relation with politics and history. By creating interventions and performances for the public space, which are sometimes further developed in the format of films and installations, the artist explores the city as a space of transformation.

This is his biography gentely given me by the awsome google, which helps me alot through my life, says evreything I would say, even better than I would, but why did I choose this galery? This is the part I couldn’t find by google­ing it so I had to write it. I choose this one because I believe in his aims and can say the the society where I lived and live now is a complete mess, maybe not even that much in the outside system, but surely in the inside’s one.

We lost our values and let the desire of possible promises control our desicions and role us; even the most good­hearted person leaves his or hers senses because of corruption. So, I believe that what Ivan created is a outcry to the societies hand on our lifes that conditions our bieng. Walking through his art I saw a profet that read the past and preditted a possible future, and, always in my opinion, he showed or at least tried to show us the way to free ourslevs form this established dictature that prevents us by thinking with our heads and forbids our hearts and souls to fly and won’t let us ‘emancipate form mental slavery’ like Bob Marely says.

ART-Galeries FEB (31) ART-Galeries FEB (32) ART-Galeries FEB (33)

GALERIA 3 PUNTS – C/ Enric Granados 21 – BCN.

Jaume V. Miró ______________________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

Aunque ya estábamos cansados de visitar unos cuantos pares de galerias de arte (unas mas atrayentes que otras) nuestro tutor, nos comenta que ésta es la última, no apetece pero aceptamos entre quejas dignas de un grupo de jubilados.
Una vez enfrente de la galería 3 punts, el escaparate nos aturde y empiezan a haber mas ganas de entrar. Se trata de una exposición de esculturas hiperrealistas todas menos una hechas con madera, la temática deja aparte el realismo frío de éstas y nos inmersa en la tierna y divertida situación en que están esculpidas. Todas ellas son niños haciendo cosas de niños, obviamente. Comer, ensuciar, llorar, romper cosas… muy cómico, aunque a la vez, terrorífico -la verdad.

Ésta exposición nos la trae Efraïm Rodriguez, escultor licenciado en Bellas artes de Barcelona, con exposiciones desde entonces a nivel nacional e internacional. Decidí comentar esta exposición/galería porque me gustaron tanto la estética de las esculturas expuestas cómo el entorno en las que se hallában, ya que las paredes blancas y las luces hacían relucir aún más el trabajo de Rodríguez dejando aquí mi mejor recuerdo de ese día.

Cristina Callado ______________________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

Después de visitar varias galerías de arte y estando sumamente cansados (almenos yo lo estaba) visitamos la galería 3 punts, en la cual encontrábamos unas maravillosas esculturas, la gran mayoría de madera, su autor es Efraïm Rodríguez i francamente he decidido comentar esta galería porque es la que más me impactó, quizá no tanto a nivel estético, que lo era, si no porque consiguió que realmente me diera cuenta de la dificultad de la obra y valorara su resultado final como algo más que bonito.

La gran mayoría de esculturas eran de niños y niñas, entre ellas destacan dos, que son las que más me gustaron: El silencio antes de Bach hecha de poliéster y platos rotos, es un niño que se intuye acaba de romper platos, tiene una mirada muy expresiva pero a la vez está un tanto perdida. La otra obra, es un conjunto de obras y se titulan Pitet están hechas de cedro pintado y aluminio, son niños representando diferentes accione cotidianas cómo chillar, reírse estando todo manchado de comida, limpiarse restos de comida de la cara con la lengua, hacer pucheros…

Pero también pasa lo mismo que con la primera escultura, las caras son expresivas pero la mirada está perdida, esto crea una sensación que almenos a mí, me atrae y no sabría ni siquiera explicar porque, supongo que es porque dentro de toda esta belleza estética, esas miradas perdidas hacen que vea un poco mejor el trasfondo de las obras, aunque no sabría decir ciertamente si ésta era una de las intenciones del autor o simplemente la escultura queda así por el simple hecho de que están hechas con madera, aun así esa característica hace que la obra me guste muchísimo más.

Hug Salvat Cuevas ______________________________________ [ 1r Batx. Artístic ]

De les 8 galeries que vam visitar, em va cridar molt l’atenció l’última, la Galeria 3 Punts tenia una exposició d’Efraïm Rodríguez titulada Domestic Wild. L’artista va néixer a València el 1971 i es llicencià en Belles Arts el 1999 per la Universitat de Barcelona, on ara és professor.

En aquesta exposició formada per una vintena d’escultures, es veuen molts personatges infantils tallats o assemblats en diferents tipus de fusta que donen tons variats, aconseguint una textura increïble i donant un grau de realisme inquietant. M’ha encantat veure com l’artista ha jugat amb tots aquests elements fins obtenir un gran resultat.

Encara podeu veure l’exposició fins el dia 12 de març.

Competències generals del batxillerat assolides amb aquesta activitat:

  • Competència comunicativa
  • Competència en coneixement i interacció amb el món

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>