Tod@s para un@! Un@ para tod@s!!

Artur Dauden ___ [ 1r Batx. Artístic ]

L’alumnat del batxillerat artístic vam fer una sortida el dia 19 de maig al Centre Municipal d’Esgrima Reina Elisenda (club d’esgrima SAM), per aprendre els conceptes bàsics d’esgrima i portar-los a la pràctica. Els nostres companys i companyes de l’altre batxillerat la van fer el dia 5 de maig. Aquesta activitat està inclosa dins del curriculum d’Educació Física.

Esgrima Batx.Art (42) Esgrima Batx.Art (75)

Un cop preparats per començar, l’instructor va començar explicant les diferents armes que es podien utilitzar: l’espasa, el floret i el sabre, cadascun amb les seves característiques. Després de les armes, va plantejar un joc d’escalfament a l’estil ‘pilla-pilla’, i seguidament va introduir els conceptes de moviment marxar, trencar, fondo i guàrdia i els vam portar a terme en uns exercicis de grup.

Esgrima Batx.Art (4)

Una vegada la teoria estava explicada, vam anar a equipar-nos amb el protector, l’aparell per marcar els punts, el vestit per protegir-se, els guants i per acabar la careta. Un cop tothom estava preparat, es van proposar duels posant a prova el que cada un havia après en combats 1 contra 1, amb puntuació i rotacions cada uns minuts. Els valors com el respecte i l’esportivitat són obligatoris en l’esgrima, i si no es compleixen pots ser descalificat al moment.

Esgrima Batx.Art (10)

Vocabulari:
espasa: arma de combat pesada, fereix punxant i tallant.
floret: tipus d’espasa molt lleuger, només contra el tors, fereix punxant.
sabre: semblant al floret pero més gran, s’utilitza per ferir de cintura cap amunt, ja que s’utilitzava també al anar a cavall, fereix punxant i tallant.
marxar: avançar
trencar: retrocedir
fondo: atacar
guàrdia: posició inicial
protector: peça dura que es posa sota el vestit
marcador: circuit de cap i cua que va de l’espasa al detector de punts
careta: protecció pel cap

Afegim algun enllaç informatiu:

Enllaç al diccionari d’esgrima

Àudio: Com se un expert en esgrima – Catalunya ràdio

Competències generals del batxillerat assolides amb aquesta activitat:

 • Competència en gestió i tractament de la informació
 • Competència personal i interpersonal
 • Competència en coneixement i interacció amb el món

4 comentaris

 1. Diana del Río

  La sortida el Club d’esgrima SAM per mi va ser una de les milllors que hem fet durant aquest curs. Vam tenir l’oportunitat de provar una activitat que mai haviam fet i per molts de nosaltres era completament desconeguda. Va ser molt divertit i ens ho vam passar genial!!

 2. Noelia Soler

  En aquesta sortida al club d’esgrima al SAM va estar genial. A part de ser una sortida esportiva i que en cadascun has d’aprendre teoria per després fer la pràctica, ells ho van d’una manera la qual se’ns fes menys feixuc i poguèssim gaudir més d’aquesta activitat.
  Personalment jo, tornaria a repetir.

 3. Hug Salvat

  Aquesta sortida va ser molt interessant i entretinguda. Mai havia probat l’esgrima. Es un esport divertit i competitiu. Tota la classe s’ho va passar molt bé i vam sortir molt contents però un pel cansats.
  Molt interessant, es un esport que s ha de probar.

 4. Retroenllaç: vioglichfu.7m.pl

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>