Catch me jumping!

Inés, Amaya, JianDan i Isaac ___ [ 1r Batxillerat Artístic ]

Arrel de l’exposició fotogràfica de Philippe Halsmanque s’està fent al Caixa Fòrum. Amb l’objectiu de controlar la velocitat de la càmera de fotos, i començar a fer exercicis pràctics dins la matèria de Cultura audiovisual, aquest dijous 29 de setembre, l’alumnat del batxillerat artístic hem pujat al terrat ample, per fer fotos “instantànies” de salts. Normalment, a la nostre societat quan s’encarreguen unes fotos, solem “posar” i mostrar expressions falses. Per tant, el concepte que volíem transmetre era l’expressió natural.

david-01-arreglat-fra  amaya-powers_01-a

Ens ha interessat poder congelar “l’instant” tot apreciant els molts detalls de la imatge. També ens hem empatat d’altres obres o referents, com son Ken Browar i Deborah Ory, fotògrafs que van publicar el llibre L’Art del Moviment, i on s’hi troben brillants exemples.

Justament aquests dies, el twitter de l’Ajuntament de Barcelona, ha publicat aquest tweet on celebra els centenari de la Comissió de Cultura, que va impulsar la revolució pedagògica a Barcelona, i ho fa amb una imatge d’aquell moment, essent un salt del centre. Pel que fa a la premsa escrita, ha aparegut aquest salt en un anunci de roba per casaments.

img_20161018_173823  salt-ajuntament-1

Durant l’activitat, ens hem barallat amb la velocitat, el diafragma, i el focus, havent de realitzar molts salts, tot i que l’activitat anava molt bé, sempre hi ha problemes. En el nostre cas va ser difícil enquadrar bé, com que la foto es a l’instant no se sap en quin moment posaria el model.

laura-reyes-a

guille-frutos-a  marta-subirachs-a

La infraestructura tècnica, també ha sigut part important a tenir en compte, ja que uns dies abans vam anar a conèixer l’espai per prendre idees, a més, ha calgut pujar un llit elàstic, unes colxonetes i aguditzar la nostra creativitat. Pel tema il·luminació hem col·locat plafons blancs de porexpan, per tal de refractar la llum solar i així minvar les ombres dures que es provocaven a la cara. Tot un xou.

A l’acabar l’exercici, vam quedar molt satisfets i satisfetes, ja que es va crear un molt bon ambient de treball. Aquí us deixem algunes imatges espectaculars que hem fet, dignes de grans fotògrafs. En moltes imatges es nota la bellesa del caràcter del o la protagonista. Per finalitzar, hem fet varies proves amb aigua per convertir moments més explosius.

Per arrodonir el treball, caldrà afegir-hi el títol de la revista LIFE, com a símil de portada de revista, ja que Halsman va treballar per aquella revista.

marta-subirachs-00 gallery-1469444169-expo1-c2101-r1134585 sara-02

Competències generals del batxillerat assolides amb aquesta activitat:

  • Competència digital
  • Competència comunicativa
  • Competència en coneixement i interacció amb el món

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>