Repensem l’educació que volem, el projecte de 2n d’ESO

Durant aquesta darrera setmana abans de festes de Nadal, l’alumnat de 2n d’ESO ha realitzat tot un conjunt de reflexions, tallers i xerrades al voltant de l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 4: Garantir una educació inclusiva, equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom.

Es tractava de pensar quin model educatiu és el que volem i trobar com podem fer-la possible dins la nostra aula. S’han realitzat cartografies d’aprenentatge, s’han comparat models educatius de diferents llocs del món, s’ha realitzar una vídeo-conferència amb Santiago Cirugeda (arquitecte) que ens ha exposat intervencions socials i col·laboratives en centres educatius, hem tingut la visita de l’Albert Serra del col·lectiu Arriant, que ha aconsellat com tirar endavant un projecte, hem reflexionat sobre l’arquitectura sostenible… i un munt de tallers i dinàmiques més.

Finalment, el divendres, ha vingut en David Martínez, de la companyia de teatre La Nave Va, i ens ha fet uns tallers utilitzant el llenguatge corporal i eines de teatre tot relacionant el que havíem treballat sobre l’educació amb el benestar i les emocions. Aquí us en mostrem algunes imatges: