PRESENTACIÓ DE LA HISTÒRIA SUBMERGIDA DEL DELTA DE L’EBRE DE MAR MATEU AL MUSEU

Divendres passat al Museu de la Mar de l’Ebre, Mar Mateu va presentar el seu treball de recerca La història submergida del Delta de l’Ebre, un treball realitzat fa quatre anys i que per qüestions diverses ha pogut presentar-lo aquesta tardor del 2019. Es tracta d’un  tutoritzat per la professora Noèlia Borràs i premiat a l’IDECE. Actualment Mar estudia a la universitat Pompeu Fabra 4t curs del grau en  Llengües Aplicades.

Segons l’autora del treball, Mar Mateu, els vaixells mai paren de ser útils per a les persones, tant a la superfícies om a les profunditats, ja que una vegada acabada la seva vida útil continuen realitzant una funció sota l’aigua, tant per a fer d’escull artificial i oferir als pescadors zones on es poden pescar exemplar extraordinaris, com per a se un lloc fantàstic per a l’oci dels capbussadors. Mar Mateu també explica que es va poder posar en contacte amb personal del CASC (Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya), la qual cosa va ser de gran utilitat per a la seua investigació.

El llibre parla de naufragis a les costes de l’Ebre durant els segles XIX i XX, per naufragis per temporals, per guerres i atacs i per avaries i accidents. L’autora ens va mostrar un mapa molt interessant amb la situació i amb gràfics dels naufragis. D’altra banda, també va fer referència als enfonsaments dels vaixells pesquers a Sant Carles de la Ràpita i dels diferents procediments per a enfonsar una embarcació, el protocol a seguir i la finalitat de les embarcacions enfonsades.  A més, també apareix l’apassionant història dels cementiris de vaixells a la badia dels Alfacs i un glossari de paraules marineres.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>