PREMIS TREBALLS DE RECERCA

Dimarts 18 d’octubre es van lliurar el premis -Premi IDECE  creats per a fomentar la projecció de les Terres de l’Ebre i convocats per l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE). En aquesta edició es van presentar dos treballs de recerca de batxillerat realitzats el curs passat per alumnes del nostre institut. El dos guardonats han estat Mar Mateu Grimaldos i Guillem Garriga Tomás amb el 2n i 3r premi respectivament. Encara que tots dos treballs tracten temàtiques diferents, giren al voltant de qüestions relacionades amb l’àmbit mariner que tan caracteritza el nostre poble.

El treball presentat per Mar Mateu, porta per títol La història submergida del delta de l’Ebre que ha estat tutoritzat per la professorat Noèlia Borràs. Aquest treball fa un recull dels naufragis, intencionats i no intencionats, que han hagut al davant de les nostres costes al llarg del temps. Destaca dins d’aquest treball el mapa interactiu on es pot observar la ubicació d’aquest vaixells amb la pertinent explicació del motiu del seu enfonsament.

D’altra banda, Reciclar per reutilitzar les petxines de mol·luscos. Una oportunitat de negoci que ens dóna la mar de l’Ebre és el treball que ha presentat Guillem Garriga i ha estat tutoritzat per la professora Sofia Gozalbo. És una proposta molt interessant de com obtenir carbonat de calci natural a partir de les closques del diferents mol·luscos tan abundants a la nostra costa. Crec, personalment, que és una proposta molt assenyada que algun emprenedor pot emprar per muntar un negoci rendible.

En els articles que han elaborat els autors dels treballs trobareu més informació sobre el seu contingut. La feina ben feta en l’elaboració d’aquests treballs ha tingut un gran reconeixement. Enhorabona a tots dos pel premi aconseguit.

D’esquerra a dreta: Sofia Gozalbo, Guillem Garriga, Paco Brunet, Mar Mateu i Noèlia Borràs

Paco Brunet Vernet (Director INS Els Alfacs)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>