CONFERÈNCIA SOBRE LA HISTÒRIA I EL CULTIU DE LES PERLES

 

Verònica López

Dimecres  17 d’octubre, els alumnes de l’Escola d’Aqüicultura van assistir a la conferència “Perlas, la atracción del nuevo mundo: historia y cultivo”. La xarrada va ser organitzada per l’IRTA i impartida pel doctor César Lodeiros, especialista en el cultiu de bivalves de l’Institut d’Oceanografia de Veneçuela.

Durant la primera part, vam conèixer la història i l’origen de l’ús de les perles, que es remunta a la prehistòria.

Vam aprendre les principals espècies cultivables productores de perles: l’ ostra perlera del Japó, l’ostra de la Polinèsia francesa i l’ostra d’Austràlia. Incidint en el mercat potencial d’aquest producte tan preuat i les característiques més innovadores envers les tecnologies de cultiu i les noves espècies productores de perles.

Tanmateix, l’anècdota és que vam aprendre la diferència entre perles d’aigua dolça i marina segons el seu grau d’opacitat i com identificar una perla verdadera. Les perles d’imitació són boles recobertes amb pintures i vernissos especials que al passar-les entre les dents no són rugoses com les perles vertaderes.

Aquesta conferència ens ha permès aprofundir sobre una temàtica molt específica i amb un potencial elevat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>