Xerrades a la setmana de la ciència als Cicles Formatius

Des de Cicles vam oferir el dijous i el divendres d’aquesta setmana unes xerrades tècniques a càrrec del personal de CIRSA, Infinitum Projects, i Datacom.global. Les xerrades van oferir diverses perspectives tècniques i professionals que, de ben segur, als nostres alumnes els serà d’utilitat en un futur molt proper.

Així per exemple, CIRSA van presentar el seu programa de pràctiques per nous talents de Cicles Formatius. Ens van parlar del Sergi, un noi de Cicles que va encetar les pràctiques i que va realitzar un projecte que finalment es va incorporar a la companyia en l’àmbit Estatal donat que ajudava a optimitzar rutes dels treballadors de l’empresa tot reduint costos i guanyant en rapidesa. També van parlar de les noves tendències de sistemes, gràcies a Àlex Ortega, Project Manager a nivell de desenvolupament d’Slots i Sales a CIRSA, com poden ser BIG DATA, Internet of Things, o Cloud Computing a les seves tasques diàries per incrementar l’eficiència al seu camp i metodologies de treball AGILE pel desenvolupament de projectes. En una segona presentació de CIRSA, Iban Amorós, especialista en Ciberseguretat i telecomunicacions a CIRSA, va explicar la importància de la seguretat al món de la informació explicant casos concrets com l’atac del virus “wannacry” i la resposta que l’empresa va realitzar davant aquesta amenaça.

Per la seva banda, Jordi Mercader, CEO a Infinitum Projects, ens va donar a conèixer les seves previsions sobre què es buscarà al treballador del s.XXI. La seva xerrada va fugir de les explicacions teòriques per tal de fer veure als nostres alumnes que el més important del procés en el qual es troben actualment no és tant el contingut i coneixement que reben a les aules, com els intangibles que moltes vegades no percebem: la curiositat, la motivació, la comunicació, el pensament crític… Se’ns va mostrar com apareixen nous nínxols per aprofitar en un futur pròxim
com veure el món com el que és, una xarxa global on s’han de cercar necessitats per a després cobrir-les, com la tecnologia ofereix actualment la possibilitat de provar-ho a cost proper a zero.

Finalment, en Dani Garzón Moreno, IT Manager a Datacom.global, va presentar casos pràctics d’atacs de ciberseguretat amb mètodes senzills. Va mostrar com la tecnologia és una aliada en molts casos però que també s’ha de tenir molta cura de com fer-la servir. Va realitzar tres experiments on es va demostrar les vulnerabilitats d’alguns llocs web i fins i tot es va poder realitzar un atac de phishing sobre la web del centre. Val a dir que en Dani va saber donar-li un toc d’humor a aquesta xerrada tot i mostrar les possibles conseqüències penals de fer alguna acció il·legal.

Des del centre volem agrair als participants la seva col·laboració en aquestes xerrades, tot desitjant que puguin participar en futures edicions.

Adreces d’Interés

CIRSA, ha deixat la següent informació:

  • Si esteu interesats a realitzar les pràctiques a l’empresa heu de posar-vos en contacte a través del següent mail: tebuscamos@cirsa.com
  • Presentació de dijous sobre Desenvolupament: Cirsa Plan Vivero + DAM
  • Presentació de divendres sobre seguretat: CIRSA plan Vivero + Sistemes

Datacom.global, va deixar les següents adreces d’interés:

  • Web: www.datacom.global
  • Linkedin: https://www.linkedin.com/in/daniel-garz%C3%B3n-moreno-bb469b34/
  • Twitter: https://twitter.com/datacom_global
  • i la seva presentació sobre hacking IES Sabadell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>