Reportatge i vídeo sobre la II Jornada científica (ampliat)

 

Tots els alumnes de l’institut, des de l’ESO al Batxillerat, de ciències, de socials i de lletres han canviat les classes ordinàries per activitats de ciència divulgativa. Per segon any consecutiu, l’institut organitza les Jornades Científiques i ja pensa en consolidar-les com una activitat de centre.

Pel•lícules, un Pasapalabra, una gimcana, xerrades i tallers pràctics. Tot amb un tema central: la ciència. Els alumnes de segon de l’ESO han après a construir i programar un robot i els de quart de l’ESO han practicat amb la física recreativa.

Els de segona de Batxillerat han comprovat com amb productes que tenim a totes les cases, com ara vinagre, bicarbonat o alcohol es poden fer experiments sorprenents que per exemple canvien el color del vi negre, desfan el porexspan o fregeixen un ou sense foc. Els tallers els han dirigit catedràtics d’universitat, especialistes en ciència divulgativa i professors del centre.

“Fem experiments científics cada dia. La cuina, per exemple, és un laboratori de processos químics. Volem que els alumnes vegin que la ciència està a tot arreu i que no és una matèria llunyana i difícil. És una disciplina que pot interessar a tots, als de ciències i als que no són de ciències”, explica la professora Marta Marfil, impulsora de la Jornada Científica.

L’institut intenta també que més alumnes se sentin atrets per les branques científiques perquè s’ha notat una davallada entre els estudiants que trien aquests estudis, explica Marta Marfil. L’èxit de les dues edicions que s’han fet fins ara ha motivat a l’institut a instaurar la Jornada Científica com un acte que es farà tots els anys, com un acte més del centre.

Aquí teniu un muntatge en vídeo amb algunes imatges de la Jornada, esperem que us agradi:

 

Notícia a L’Hospitalet Digital.