Pla d’obertura per al curs 2020-2021

En aquest enllaç podeu consultar el document en el marc de la pandèmia per COVID-19. Atenció: Per entrar al centre heu de seguir les indicacions que podeu consultar aquí.

 

Portes obertes telemàtiques per al curs 2021-2022 (ESO)

Aquest mes de març realitzarem les jornades de portes obertes en format telemàtic. Ens agradaria rebre les famílies presencialment però la situació sanitària ens obliga a ser prudents. Substituirem la passejada per l’institut guiada pels nostres alumnes i la nostra xerrada per informació que anirem publicant en aquest espai.

Pel que fa a les jornades de portes obertes telemàtiques hem repartit les escoles públiques de primària de la zona en dues sessions intentant equilibrar el nombre de línies. D’aquesta manera serà més fàcil atendre les vostres consultes.

El dimarts 2 de març hem previst atendre les escoles: Escola Ausiàs March, Escola Busquets i Punset i Escola Josep Janés. Hem enviat els formularis per preveure’n l’assistència al centres de primària. Si teniu algun problema per rebre aquest formulari aviseu l’equip de la vostra escola o envieu-nos un correu a a8033912@xtec.cat o directament aneu a l’enllaç al formulari.

El dijous 4 de març hem previst atendre les escoles: Escola Joan Maragall, Escola Pablo Neruda, Escola Patufet Sant Jordi, Escola Pau Sans i Escola Sant Josep El Pi. Hem enviat els formularis per preveure’n l’assistència al centres de primària. Si teniu algun problema per rebre aquest formulari aviseu l’equip de la vostra escola o envieu-nos un correu a a8033912@xtec.cat o directament aneu a l’enllaç al formulari.

Si proveniu d’una escola no adscrita (escola pública fora de la zona Centre-Sant Feliu-Sant Josep o d’una escola concertada) podeu omplir aquest formulari i us citarem en un dels dos dies previstos.

En aquest enllaç podeu consultar els detalls del procés de preinscripció. Aquest espai neix amb la voluntat d’acompanyar millor les famílies durant el procés de preinscripció 2021-2022 als ensenyaments obligatoris. Aquest nou portal temàtic veu la llum en el context de pandèmia per la covid-19 i permetrà donar suport en la tramitació telemàtica de la preinscripció.

Fins aviat!

Un Carnestoltes diferent

 

El passat divendres, tot i l’amenaça de pluja i les circumstàncies, vàrem poder celebrar la festa de Carnestoltes. Com a novetat, es va emetre en directe el lliurament de premis que l’alumnat va seguir des de les aules.

Els premiats van ser:

Llegir més»

Divendres, Carnestoltes

Aquest any no podrem anar de Rúa amb els nostres companys de l’escola Patufet pels carrers de l’Hospitalet però no volem de deixar de celebrar Carnestoltes.

Ho farem a l’institut amb totes les mesures de seguretat i amb el següent horari:

L’Institut Mercè Rodoreda continua impulsant l’STEM a L’H per promocionar la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques entre els alumnes en general i les noies en particular

L’11 de febrer se celebra el Dia de la dona i la nena científica. És per aquest motiu que el nostre municipi celebra l’activitat STEM a L’H on més de 100 alumnes de secundària ensenyen ciència a més de 1000 alumnes de primària. El nostre institut ha col·laborat des de l’inici en aquesta activitat ideada pel Centre de Recursos de l’Hospitalet amb l’ajuda de Pessics de ciència i n’estem molt orgullosos de seguir impulsant accions que permetin apropar la ciència als alumnes en general i a les noies en particular. Aquet curs no podrem celebrar aquesta activitat com ens agradaria i ens adaptarem al format telemàtic. La Yolanda Fernández, professora de Física i Química del nostre centre i impulsora d’aquest projecte ho explica a Aula L’H.

Bona feina Yolanda! No us ho perdeu!

Torna la Cursa Solidària de “Save the children”

Com cada any, els alumnes del Mercè dins de les activitats curriculars de l’àrea d’Educació Física participen a la campanya “Kilòmetres de solidaritat” que organitza l’ONG “Save the children”

Dins d’aquesta campanya, els alumnes que volen participar busquen patrocinadors per a la seva cursa.

Us deixem més informació en el link: https://www.savethechildren.es/kilometros-de-solidaridad

 

El Tió del Mercè torna a repartir sorpreses

Malgrat ser un any peculiar, el Tió ha tornat a aparèixer per Nadal.

Els alumnes de l’Aula l’Acollida vam trobar el Tió al pati de l’institut poc abans de les vacances. Primer, entre tots el vam alimentar durant uns dies. Després, vam aconseguir que els companys ens ensenyessin la cançó del Tió (tot i que vam descobrir que cadascú té la seva versió). Més tard, vam trobar uns pals que ens servissin per picar-lo i finalment, el vam fer cagar.

El Tió mai no decep i ens va portar un bon grapat de llaminadures.

Gràcies, Tió! Ens veiem l’any vinent!

Visita dels alumnes de 4t d’ESO al Museu d’Història de L’Hospitalet

Els alumnes de Visual i Plastica i d’Introducció a la Història de l’Art de 4t d’ESO van visitar el passat divendres el Museu d’Història de l’Hospitalet, com a activitat del programa Tàndem que realitzem en col·laboració amb aquesta institució i l’Ajuntament de L’Hospitalet. Aquesta sortida… Llegeix més»

Proves de recuperació d’ESO del gener 2021

Les matèries anuals es recuperen la setmana del 18 al 22 de gener en l’horari habitual de classe. Les assignatures quadrimestrals es recuperen la setmana del 25 al 31 de gener que és l’última setmana que estaran els professors d’aquestes matèries amb els alumnes.

Propostes de temes dels diferents departaments per al Treball de Recerca 2021-2022

A continuació deixem un seguit de propostes de temes per fer el Treball de Recerca (TR) per a tots els alumnes de 1r de batxillerat.

L’objectiu és que us aneu fent una idea de les diferents possibilitats que ofereixen cadascun dels departaments de l’institut i que això us ajudi a triar l’àmbit i el tema més adequat pels vostres interessos personals o intel·lectuals.