Preinscripció ESO 2021-22

Aquest espai neix amb la voluntat d’acompanyar millor les famílies durant el procés de preinscripció 2021-2022 als ensenyaments obligatoris. Aquest nou portal temàtic veu la llum en el context de pandèmia per la covid-19 i permetrà donar suport en la tramitació telemàtica de la preinscripció.

Pla d’obertura per al curs 2020-2021

En aquest enllaç podeu consultar el document en el marc de la pandèmia per COVID-19. Atenció: Per entrar al centre heu de seguir les indicacions que podeu consultar aquí.

Jornada de portes obertes sobre el batxillerat a l’Institut Mercè Rodoreda

El proper 6 de maig a les 17.30 h tenim previst fer una jornada de portes obertes sobre els nostres estudis de batxillerat per als alumnes que no coneixen el nostre centre. En funció del nombre de persones que hi estigueu interessades es realitzaran presencialment o en format telemàtic. És per aquest motiu que us demanem que ompliu el següent formulari fent clic aquí.

Gràcies i fins aviat!

Portes Obertes Formació Professional

El departament d’Administració i Gestió i el de Medi Ambient hem organitzat unes jornades virtuals de portes obertes per als cicles formatius que s’imparteixen en el nostre institut:

CFGM Gestió Administrativa

CFGS Administració i Finances

CFGS Educació i Control Ambiental

CFGS Química i Salut Ambiental

Les jornades tindran lloc els següents dies:

dimecres 21 d’abril a les 18 h (Cicles formatius d’Administració i Gestió): presentació

dimecres 21 i dijous 22 d’abril a les 18 h (Cicles formatius de Medi Ambient)

Si esteu interessats, cal que que prèviament us inscriviu al següent formulari. El dia de la jornada se us facilitarà un enllaç per unir-vos a la videoconferència.

Depén de la quantitat de persones interessades i de les recomanacions sanitàries, esperem poder fer-ne una jornada presencial properament i poder-vos saludar personalment.

Fins ben aviat!

Torna Sant Jordi

El proper divendres celebrarem Sant Jordi a l’institut. Serà una celebració en petit format per la pandèmia però no volem deixar de celebrar aquesta diada tant significativa. Bon Sant Jordi!!!

Els alumnes del Mercè participen a la XXI edició d’Art en femení

Com cada any, amb motiu del Dia Internacional de la Dona – el dia 8 de març -, la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de L’Hospitalet organitza l’exposició col·lectiva d’art “Art en femení“. Alguns dels temes que s’hi treballen són la visibilitat de la violència… Llegeix més»

Espais del departament de ciències experimentals

Les pràctiques de laboratori són una eina essencial en la docència en les matèries de ciències.
És la part que caracteritza les matèries de l’àmbit científicotecnològic i el que les diferència de la resta de les matèries del currículum.
Al laboratori, podem posar en… Llegeix més»

Un Carnestoltes diferent

 

El passat divendres, tot i l’amenaça de pluja i les circumstàncies, vàrem poder celebrar la festa de Carnestoltes. Com a novetat, es va emetre en directe el lliurament de premis que l’alumnat va seguir des de les aules.

Els premiats van ser:

Llegir més»

Portes obertes telemàtiques per al curs 2021-2022 (ESO)

Aquest mes de març realitzarem les jornades de portes obertes en format telemàtic. Ens agradaria rebre les famílies presencialment però la situació sanitària ens obliga a ser prudents. Substituirem la passejada per l’institut guiada pels nostres alumnes i la nostra xerrada per informació que anirem publicant en aquest espai.

Pel que fa a les jornades de portes obertes telemàtiques hem repartit les escoles públiques de primària de la zona en dues sessions intentant equilibrar el nombre de línies. D’aquesta manera serà més fàcil atendre les vostres consultes.

El dimarts 2 de març hem previst atendre les escoles: Escola Ausiàs March, Escola Busquets i Punset i Escola Josep Janés. Hem enviat els formularis per preveure’n l’assistència al centres de primària. Si teniu algun problema per rebre aquest formulari aviseu l’equip de la vostra escola o envieu-nos un correu a a8033912@xtec.cat o directament aneu a l’enllaç al formulari.

El dijous 4 de març hem previst atendre les escoles: Escola Joan Maragall, Escola Pablo Neruda, Escola Patufet Sant Jordi, Escola Pau Sans i Escola Sant Josep El Pi. Hem enviat els formularis per preveure’n l’assistència al centres de primària. Si teniu algun problema per rebre aquest formulari aviseu l’equip de la vostra escola o envieu-nos un correu a a8033912@xtec.cat o directament aneu a l’enllaç al formulari.

Si proveniu d’una escola no adscrita (escola pública fora de la zona Centre-Sant Feliu-Sant Josep o d’una escola concertada) podeu omplir aquest formulari i us citarem en un dels dos dies previstos.

En aquest enllaç podeu consultar els detalls del procés de preinscripció. Aquest espai neix amb la voluntat d’acompanyar millor les famílies durant el procés de preinscripció 2021-2022 als ensenyaments obligatoris. Aquest nou portal temàtic veu la llum en el context de pandèmia per la covid-19 i permetrà donar suport en la tramitació telemàtica de la preinscripció. Per tant, no hi ha la possibilitat de full de preinscripció en paper. Si teniu dificultats a l’hora de realitzar la preinscripció telemàtica podeu reservar hora aquí i us ajudarem. Haureu de portar la documentació necessària.

 

Fins aviat!

Divendres, Carnestoltes

Aquest any no podrem anar de Rúa amb els nostres companys de l’escola Patufet pels carrers de l’Hospitalet però no volem de deixar de celebrar Carnestoltes.

Ho farem a l’institut amb totes les mesures de seguretat i amb el següent horari:

L’Institut Mercè Rodoreda continua impulsant l’STEM a L’H per promocionar la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques entre els alumnes en general i les noies en particular

L’11 de febrer se celebra el Dia de la dona i la nena científica. És per aquest motiu que el nostre municipi celebra l’activitat STEM a L’H on més de 100 alumnes de secundària ensenyen ciència a més de 1000 alumnes de primària. El nostre institut ha col·laborat des de l’inici en aquesta activitat ideada pel Centre de Recursos de l’Hospitalet amb l’ajuda de Pessics de ciència i n’estem molt orgullosos de seguir impulsant accions que permetin apropar la ciència als alumnes en general i a les noies en particular. Aquet curs no podrem celebrar aquesta activitat com ens agradaria i ens adaptarem al format telemàtic. La Yolanda Fernández, professora de Física i Química del nostre centre i impulsora d’aquest projecte ho explica a Aula L’H.

Bona feina Yolanda! No us ho perdeu!