Preinscripció Cicles Formatius 2021/22

Preinscripció Batxillerat 2021/22

Preinscripció ESO 2021/22

→Link al calendari per demanar cita prèvia per a la matrícula de 1r d’ESO (10/06/21)

Documents per a la matrícula de 1r d’ESO (10/06/21)


Documentació amb aclariments, procediments i calendari de reclamacions i peticions de canvi de centre:


Aquest espai neix amb la voluntat d’acompanyar millor les famílies durant el procés de preinscripció 2021-2022 als ensenyaments obligatoris. Aquest nou portal temàtic veu la llum en el context de pandèmia per la covid-19 i permetrà donar suport en la tramitació telemàtica de la preinscripció.

Pla d’obertura per al curs 2020-2021

En aquest enllaç podeu consultar el document en el marc de la pandèmia per COVID-19. Atenció: Per entrar al centre heu de seguir les indicacions que podeu consultar aquí.

Exposició dels alumnes de 4t del Mercè a l’Espai d’art L’Harmonia

Ha arribat el moment!
Ens plau convidar-vos a visitar l’exposició “La reconstruccio de la Memòria Històrica. Didàctica i Dibuix”. L’exposició es podrà veure del 22 de juny al 5 de setembre a l’Harmonia ( Pl. Josep Bordonau i Balaguer, 6; dilluns a divendres en horari de… Llegeix més»

Les pràctiques en empresa dels cicles de medi ambient

Hola. Em dic Rosa Maria, i soc alumna del CFGS d’Educació i Control Ambiental del nostre institut. Des de primers de maig estic fent la meva formació en centres de treball. Tot seguit comparteixo les meves primeres impressions.
La formació en centres de treball… Llegeix més»

Un any més acomiadem l’agrupament de sords

Tot i les dificultats d’aquest any per la pandèmia, finalment es va valorar tots els beneficis que aporta l’agrupament per a l’alumnat sord. És per aquest motiu, que un any més, s’ha pogut realitzar l’agrupament de sords amb 10 alumnes del mateix centre. Esperem que l’any vinent la situació de la COVID estigui millor i aquests alumnes de la zona d’Hospitalet que volien gaudir d’aquesta estona, ho puguin fer el curs vinent.

La temàtica aquest any ha estat EGIPTE. Aquí us deixem un petit record de l’última sessió on havien de demostrar els seus coneixements sobre Egipte per arribar a trobar el seu tresor.

Tots s’han sentit valorats i imprescindibles. Hi havia activitats tenint en compte els punts forts de cada participant: proves d’atletisme, proves de mots encreuats, proves d’enigmes, proves matemàtiques, proves d’habilitats emocionals i moltes més!!

Han estat dues hores de diversió i d’aprenentatges entre iguals.Fins aviat i no ens oblideu

 

N

No volem acabar el curs sense agrair a l’alumnat que voluntàriament col·labora en fer de l’institut quelcom més que  un lloc on estudiar. Aquest any no hem pogut comptar amb la Comissió Solidària, ni amb altres grups que animen i dinamitzen el centre però si que hem de fer un aplaudiment als delegats/des de les classes i, en especial, als Dinamitzadors/es que han ajudat a poder celebrar la Castanyada, Carnestoltes i les Jornades Esportives.

Algunes d’aquestes Dinamitzadores marxen, ja que acaben Batxillerat. Són l’Ainhoa López, l’Anna Prats i l’Anna Dueñas.

Molt bona sort en aquest nou camí i no ens oblideu!!!

I també un fort aplaudiment a tota la Comunitat Educativa (alumnat, professorat, PAS i famílies) per l’esforç fet en aquest any complicat. Fins el curs vinent

Aquest any, Jornades Esportives

Aquest any, encara que amb un format una mica diferent, s’han celebrat les Jornades Esportives del Mercè. Els alumnes de 2n ESO, dijous, i els de 1r ESO, divendres, van celebrar un matí amb competicions de diferents esports a les pistes de l’institut i al camp municipal.

Aventura radiofònica a Torre Barrina

Als alumnes del Mercè ens encanta la ràdio, i per això ens vam alegrar molt quan ens van convidar a fer un programa a l’estudi de Torre Barrina.

Un grup d’alumnes de PT i Aula d’Acollida vam preparar per grups un programa i vam poder viure en primera persona una emocionant  experiència radiofònica. Nosaltres ens ho vam passar molt bé i ara volem compartir amb vosaltres el resultat de la nostra aventura a les ones.

Aquí teniu els nostres programes!

Programa ràdio «La discriminació»

Programa ràdio «Les cançons que ens han acompanyat en la pandèmia»

Programa ràdio «Els primers mesos a Catalunya»

Segon taller de Sketching dels alumnes d’Introducció a la Història de l’art

El segon grup d’Introducció a la Història de l’Art ha participat aquesta primavera a les activitats previstes dins del programa Fem Tàndem que coordina el professor Eduardo Riol.
En primer lloc, el sketcher Raúl del Amo (@rauldelamo) va impartir un taller per als alumnes a l’institut.… Llegeix més»

Poesia a l’Aula d’Acollida

Dins les activitats al voltant de la diada de Sant Jordi, els alumnes de l’aula d’acollida hem volgut endinsar-nos en el mon de la poesia, i per això hem fet la nostra interpretació personal de poemes del llibre Poesies amb Suc (Antologia de Poesia per a Infants). Aquí en teniu una selecció. Endavant la poesia!

Els llibres de Sant Jordi han arribat a la Biblioteca

El dia de Sant Jordi, al taulell d’anuncis del vestíbul del centre, hi havia una Mostra de les últimes novetats en Literatura Juvenil. L’alumnat podia emplenar una enquesta sobre quins d’aquests llibres els agradaria llegir.

Entre les persones que van participar es va fer un sorteig de dos exemplars d’aquests llibres. Les guanyadores van ser: Carmela Mendía de 4tB i Laia Lahoz, de 1r Batxillerat C que van rebre el seu obsequi aquest passat divendres.

Aprofitant els resultats de l’enquesta, s’ha fet una selecció dels llibres de la Mostra que s’han comprat per a la Biblioteca. Ja estan a la disposició de qualsevol lector/a interessat/da. Són els següents

Anatomicum. Símbols Editors. (llibre il·lustrat / divulgació)

– Blue Jeans – El campamento. Editorial Planeta

– David, G – KID en la Cumbre de los animales. Editorial Flamboyant.

– El Hachmi, N – Dilluns ens estimaran. Edicions 62.

– Gómez-Jurado, J – Una herència perillosa. Editorial B de blok

– Oseman, A –Sin amor. Fandom Books

– Riveiro, A – Más allà de las estrellas.  Editorial Alfaguara. (divulgació)

– McManus K – One of us is lying.

– Oseman, A – Heartstopper. Boy meets boy. Ed. Fanbook. (còmic)

– Poe, E A – Historias de Edgar Allan Poe. Norma Editorial (còmic).

– Orwell, G: Homenatge a Catalunya (còmic)

– Mendoza, E: La ciudad de los prodigios ( còmic)

– Falcones, I: L’església del mar (còmic)

– Goscinny, R. et Uderzo, A.: Obélix i companyia

– Goscinny, R. et Uderzo, A: La Residència dels Déus.

Alumnes de 2n batxillerat del Mercè participen en un reportatge de la Televisió de L’Hospitalet

Part de l’alumnat de 2n de batxillerat ha participat en un reportatge del programa AulaLH de la Televisió de L’Hospitalet. En el reportatge, l’alumnat ha recordat com va viure els dies de confinament del curs passat 2019-20 i com han anat vivint l’evolució de l’actual curs 2020-21, amb totes les mesures bàsiques de protecció,  fins a arribar al seu final.
Podreu trobar l’inici del reportatge en el minut 34 del programa.

Portes Obertes Formació Professional

Des dels departaments d’Administració i gestió i de Medi Ambient hem organitzat unes jornades de portes obertes per als cicles formatius que s’imparteixen en el nostre institut.

Les jornades tindran lloc els següents dies:

CFGM Gestió administrativa (dimecres 13 maig 17 h)

CFGS Administració i finances (dilluns 17 maig 17 h)

CFGS Educació i Control Ambiental (dimecres 19 i dijous 20 maig 18 h)

CFGS Química i Salut Ambiental (dimecres 19 i dijous 20 maig 18 h)

Si esteu interessats/des, cal que que prèviament us inscriviu al següent formulari.

Depenent de la quantitat de persones interessades i de les recomanacions sanitàries vigents, les jornades serien presencials i/o virtuals.

En els següents enllaços trobaràs més informació sobre la preinscripció als cicles formatius de grau mitjà i de grau superior.

Fins ben aviat!

Un Sant Jordi diferent

Divendres 23 d’abril, la festa de Sant Jordi va tornar a l’institut. Va ser en un format modest però vàrem tornar a celebrar el Dia del Llibre i la Rosa amb premis a les aportacions literàries de l’alumnat.

Es van lliurar premis de Català a Erik Pérez i Ainhoa Tomàs de 1r ESO, a Ulisses Permisán i Maya Marín de 2n ESO, a

Paula de la Torre  de 3r ESO i a Vitòria de Azevedo, Edis Chévez i Jhonatan Gonzáles de l’Aula d’Acollida i a Inga Serebriakova de 1r Batxillerat

També hi va haver premis de Castellà per Naia Díaz i Ainhoa Arribas de 1r ESO, Alba Molina i Martina Fernández de 4t ESO i Andrea Bernal i Inga Serebriakova de 1r Batxillerat i premis de Francès, per a Maya Marín de 2n ESO i Anna Herrero de 4tESO.

El Departament de Socials juntament amb el de Català van organitzar el concurs: “Re-deconstruïnt Aloma” per l’alumnat de 4t ESO.  Els premiats van ser Nora Jiménez, Clara Espinach, Sergio Romero, Paula Espejo, Joel Calcerrada, Íker Tumbaco, Dani Escriche i Camila Gómez

Hi va haver actuacions musicals per part d’alumnes acompanyats pel professorat de Música per tancar l’acte

Gràcies a l’alumnat i al professorat per la feina feta. Felicitats a tothom!!!