TALLER AMB LES FAMÍLIES

En el marc dels processos de transformació de les polítiques educatives locals i d’innovació pedagògica en els centres educatius, les famílies són una de les peces clau en el procés que fan els centres cap a l’horitzó d’escola avançada. Fins el moment, s’ha fet un treball principalment de reflexió en el sí dels claustres i aquest any és oportú iniciar el necessari vincle amb les famílies de manera que puguin entendre què està passant al nostre institut per tal de poder crear complicitats mútues.

Des de l’Ajuntament de Sabadell i la Diputació de Barcelona es posa en marxa una xerrada taller, amb el propòsit de voler donar una mica de llum als interrogants que us plantegeu, com a pares i mares, davant de tots aquests canvis educatius que estan passant a l’institut dels vostres fills i filles.

El taller amb les famílies tindrà lloc el dimecres 14 de novembre, a les 6 de la tarda, al Casal Pere Quart de Sabadell (Rambla, 69).

Des de l’àmbit de projectes de l’Institut esperem que us animeu a participar en aquesta activitat!!

 

NOU CONSELL DE DELEGATS

Aquest matí s’ha celebrat al nostre Institut la primera reunió del Consell de Delegats amb l’Equip Directiu. El Consell de Delegats és el màxim òrgan de coordinació, representació i decisió de l’alumnat en la vida del centre, és un espai democràtic i participatiu format pels delegats/delegades i sotsdelegats/sotsdelegdaes de totes les classes més els representants d’alumnes del Consell Escolar. Els flamants delegats/sotsdelegats i delegades i sotsdelegades han estat rebuts amb un petit esmorzar a la Sala del Professorat i han començat a conèixer els seus drets i deures del càrrec que ocupen. Esperem de tots ells que exerceixin una ferma representació en la defensa dels interessos dels seus companys i de la vida a l’Institut Arraona. Moltes gràcies per la vostra iniciativa personal i la vostra participació.

SORTIDA TUTORIAL 24-10-2018

El dimecres dia 24 d’octubre l’Institut Arraona organitza una sortida des de l’àrea de TUTORIA amb la intenció de desenvolupar activitats de cohesió de grup.

En acabar, l’alumnat haurà d’emplenar el següent qüestionari sobre la competència personal i social treballada durant aquesta jornada plantejada per l’Àmbit de Sostenibilitat.

QÜESTIONARI D’AUTOAVALUACIÓ

Els recorregut serà el que es mostra a continuació: (enllaç google maps)

Imatges de la jornada:

SORTIDA MMACA

El passat dimecres 17 d’octubre, amb els alumnes de 2n d’ESO, vam anar al Museu de Matemàtiques de Catalunya situat a Cornellà de Llobregat. La jornada va començar amb una visita guiada a les diferents sales d’exposicions del museu on van poder gaudir amb diferents experiments de geometria, estadística, probabilitat, entre d’altres. A més, vam participar al taller “cúpules de Leonardo” que permetia experimentar amb diferents models d’estructures utilitzant solament un model de bastó de fusta i cap tipus d’unió entre ells. Finalment, van realitzar una gimcana on hagueren d’utilitzar els seus coneixements matemàtics per tal de superar una sèrie de proves.

Ha estat una experiència molt interessant i divertida!

 

VISUAL THINKING

El Visual Thinking o Pensament Visual és una eina que consisteix en plasmar idees mitjançant imatges de dibuixos senzills que es reconeguin fàcilment, creant connexions entre elles amb l’objectiu que s’entengui millor el missatge que es vulgui comunicar.

Alguns alumnes de 2n i 3r ESO han començat a familiaritzar-se amb aquesta nova eina al servei de l’aprenentatge. I quina millor manera de fer-ho que presentant-se a ells mateixos!

Tot seguit us ensenyen una mostra d’alguns dels seus treballs. Sabríeu endevinar qui són i què els agrada fer a cadascun d’ells?

VISITA DEL CONSELLER JOSEP BARGALLÓ

Avui a la reunió amb les famílies de Can Llong i la direcció del centre el conseller Josep Bargalló ha estat clar: compromís de construcció de l’Institut i celeritat per fer-ho. Treballarem fins a fer-ho realitat.

Durant la visita tant l’Alcalde de Sabadell i el Regidor d’Educació com el Conseller Bargalló i el Director de Serveis Territorials al Vallès Occidental han pogut observar l’estat de les obres d’ampliació dels nous mòduls per al curs 2018-2019.

COMIAT DE QUART D’ESO

Ahir 27 de juny es va celebrar l’acte de comiat de la primera promoció de l’Institut Arraona a Can Llong. L’acte va ser molt emotiu i ple de sorpreses per als nostres alumnes. Que tingueu sort!

 

RESULTATS DELS EXÀMENS DELF 2018

Tots els nostres alumnes de 4t d’ESO que s’han presentat al DELF han aprovat!

FÉLICITATIONS!!

El DELF escolar és un diploma oficial de llengua francesa que està reconegut internacionalment per 172 països i té validesa per tota la vida. Aquest diploma permet validar la competència comunicativa de l’alumne en llengua francesa segons el Marc Europeu Comú de Referència de les llengües (MECR) i s’adreça als alumnes de secundària escolaritzats en instituts públics.

CLOENDA DEL CONEIXEMENT D’OFICIS

L’alumnat de Vapor Llonch va assistir ahir a la Cloenda del Coneixement d’oficis on es van lliurar els diplomes acreditatius del curs.

Enhorabona nois!!!

 

COL·LABORACIÓ AMB L’ONCOLLIGA

El passat dimecres 30 de maig, els alumnes d’aula oberta de segon van anar al centre cívic cal balsach a portar els diners recaptats durant la venda de polseres benèfiques per la fundació oncolliga.

Allà, les responsables de l’associació ens van rebre molt afectuosament i vam gaudir d’una trobada molt acollidora. Ens van felicitar per ser centre pioner en contactar amb la fundació i fer aquest tipus d’activitat. A més, van informar al regidor de salut de sabadell sobre la nostra tasca i segons ens ha comentat, va quedar molt content amb la iniciativa.

Des d’aquí, volem donar les gràcies a totes les persones que han col·laborat amb la confecció, difusió i compra de polseres. Moltes i moltes gràcies!

Si voleu més informació sobre la fundació oncolliga, aquí us deixem l’enllaç del seu web:

http://www.oncolliga.cat/

FESTA DEL 50è ANIVERSARI

Programa

Benvolguts,

Aquest curs 2017-18 estem de festa: l’Institut Arraona fa anys, 50, que no en són pocs…

En tots aquests anys hem compartit moltes vivències i molts moments d’alegria, tristor, encert, desencís, angoixa, eufòria, amistat, amor, plors, rialles, cultura, debat, coneixement, valors i emocions retingudes en la nostra memòria i en el nostre cor per sempre.

50 anys en què hem après del passat per viure el present i construir el futur de tots els que hem tingut la sort de viure l’Arraona.

Aprofitem aquesta ocasió per convidar-vos també a la festa de cloenda del 50è aniversari de dissabte 16 juny que celebrarem a la seu de l’Institut Arraona de Príncep de Viana, a les 11:00h del matí, on ens trobarem tots plegats: alumnes, exalumnes, professors, exprofessors, PAS, AMPA…

Per tal de poder tenir una previsió de quantes persones hi haurà a l’acte us demanem si us plau que ens confirmeu l’assistència:

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Si voleu estar al dia de les activitats que estem organitzant, podeu consultar aquesta web.

Rebeu una salutació cordial.

Toni Lamagrande

Director

 

SABADELL CORRE PELS NENS

“Aquest cap de setmana els nostres alumnes de 3r i 4t han participat com a voluntaris a la III cursa solidària “Sabadell corre pels nens”.  Moltes gràcies per la vostra col·laboració”

VISITA A LA MATERNITAT D’ELNA I COTLLIURE

VISITA A LA MATERNITAT D’ELNA I COTLLIURE

El passat 23 de maig l’alumnat de 2n d’ESO, 4t d’ESO i 1r de Batxillerat van fer una sortida al sud de França. Va ser una activitat compartida i amb diferents objectius.

Per una banda, els alumnes de 4t d’ESO van visitar la maternitat d’Elna i la població de Cotlliure, al sud de França. 

Aquesta activitat ha estat organitzada pel professorat del departament d’Humanitats i ha consistit en la lectura de l’obra La maternitat l’Elna, d’Assumpta Montellà, una xerrada de l’autora en el nostre centre i la visita de la maternitat, la platja d’Argelers i la població de Cotlliure, acompanyats també per l’autora.

Es tracta d’una visita molt emotiva ja que l’autora ens descobreix un dels episodis més dramàtics, tendres i desconeguts de la història de la nostra postguerra. Entre 1939 i 1944, la suïssa Elizabeth Eidenbenz va salvar la vida de 597 infants, fills de les exiliades que malvivien en condicions penoses en els camps de refugiats de Sant Cebrià de Rosselló, Argelers i Ribesaltes.

Un cop acabada la visita a la maternitat i a la platja, vam anar a la població de Cotlliure on vam poder dinar i passejar pel centre de la població.

Abans de tornar a Sabadell vam fer una visita al cementeri de la població per retre homenatge a la figura d’Antonio Machado. Allà un grup d’alumnes van llegir alguns dels poemes més coneguts del poeta de la generació del 98 que han treballat aquest curs a la matèria de Llengua i Literatura Castellana.

Per una altra banda, els alumnes de 2n d’ESO i 1r de Batxillerat que van fer la sortida són els alumnes que estudien el francès com a segona llengua estrangera.

Aquesta  sortida tenia com a objectiu principal endinsar-se en la pràctica real de la llengua que estudien a l’aula i conèixer els costums quotidians dels francesos. Sempre gaudint de la visita a un poble tan turístic i pintoresc com Cotlliure.

C’était une journée agréable, plein de soleil. Les élèves ont parlé en français, ont mangé des crêpes, se sont promenés dans les jolies rues et se sont reposés sur le bord de la mer de Collioure.

XXXVIII CONCURS LITERARI JOAN OLIVER “PERE QUART”

En el marc del projecte Infoarraona, un grup d’alumnes de 4t d’ESO del nostre insititut s’ha endinsat en l’obra poètica de Pere Quart, tot barrejant música, poesia i dibuix. Ens sentim contents de la la mescla aconseguida i us convidem a gaudir-ne.

En el marc del projecte Infoarraona, un grup d’alumnes de 4t d’ESO del nostre insititut s’ha endinsat en l’obra poètica de Pere Quart, tot barrejant música, poesia i dibuix. Ens sentim contents de la la mescla aconseguida i us convidem a gaudir-ne.

PREMIS ASSOCIACIÓ VEÏNS DE CA N’ORIACH

El passat 28 d’abril l’Associació de Veïns de Ca n’Oriac, amb la col·laboració de Ca n’Oriac Comerç, va lliurar els premis del Concurs de Composició Escrita dirigida als alumnes de primària, ESO i estudis postobligatoris.

El nostre centre va estar representat pels alumnes següents: Brais Carrasco, Noelia Escusa, Javier Marcos, Abril Rivera i Anna Rosado (modalitat llengua castellana) i Andrea Gallifa, Laia Fuentes i Anna Rosado (modalitat llengua catalana).

Brais Carrasco va obtenir el segon premi guardonat amb un Alcatel One Touch. Enhorabona Brais!

Animem tot el nostre alumnat a participar-hi en futures edicions.

SORTIDA A CABRIANES

Un grup dels alumnes del projecte de teatre de 3r(Enjoying English through drama), hem realitzat gravacions per l’obra Footloose que representarem els dies 15 i 18 de juny a laSala Miguel Hernández. Volem donar les gràcies a l’hospitalitat de la família Guitart. El Josep i la Remei ens han obert les portes de casa seva, ens han deixat trepitjar els cultius, pujar als tractors, i fins i tot, el veí ens ha deixat alimentar els petits vedells.  Ha estat un matí fantàstic..

AMICAL DE MAUTHAUSEN. XARXA MAI MÉS.

El divendres 27 d’abril l’Ajuntament de Sabadell, juntament amb l’Amical de Mauthausen, van organitzar la VI Trobada d’estudiants de la Xarxa Mai Més. L’acte va tenir lloc a l’auditori de l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859. Van  assistir, uns 12 instituts de tota Catalunya, principalment grups de quart i primer de batxillerat, entre ells l’Institut Arraona.
Aquesta trobada va incloure una acció simbòlica a la Plaça de Sant Roc i diverses activitats proposades pels instituts. Veure programa
 Per altra banda al nostre institut també es va organitzar una xerrada de l’Amical Mauthausen per continuar treballant el projecte d’estudis sobre l’Holocaust que te en marxa el nostre centre.

SORTIDA AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Els alumnes de 3r d’Eso han visitat aquest matí el Parlament de Catalunya i el Mercat de Santa Caterina.

La sortida ha estat organitzada pel Departament d’Humanitats i s’emmarca dins dels continguts de la matèria de Geografia: organització política i econòmica del territori.

 

 

 

CURS DE MEDIADORS

Una trentena de nois i noies han participat en la sisena edició de la formació

El curs “Eines de mediació”, adreçat als alumnes que exerceixen de mediadores i mediadors ens els seus centres educatius, ha comptat aquest any amb més instituts participants que mai i ha passat de sis a deu. Aquest increment reforça la voluntat municipal d’estendre per tot el territori els valors de la mediació i de la cultura de la pau entre els joves, així com el fet de proporcionar-los eines que ajudin a resoldre els conflictes de manera pacífica.

Feu clic aquí per veure l’Article complet al Diari Sabadell

RESULTATS DEL CONCURS LA CLASSE MÉS NETA

Puntuació la classe més neta

Els resultats surten de la revisió de tota l’aula. Hem tingut en compte els següents punts: terra, taules, cadires, parets, pissarra, suro, armaris i ordre general de l’aula. Els grups i la puntuació que apareixen a la taula són el resultat de la revisions  fetes durant el primer trimestre. La classe més neta de moment seria E2C i la més bruta  E1C. A final de curs donarem el premi al grup més net i l’anti-premi al grup més brut.

 

AULA 1r trim 2on trim
1A 164 155
1B 125 129
1C 158 125
2A 129 147
2B 136 127
2C 118 167
3A 140 159
3B 139 142
3C 108 156
4A 118 147
4B 124 147

 

VISITA DE LA FUNDACIÓ ONCOLLIGA AL CENTRE PER CONÈIXER A L’ALUMNAT D’AULA OBERTA DE 2n ESO

El passat dimarts 10 d’abril, la Fundació Oncolliga Sabadell va venir al centre per conèixer a l’alumnat d’Aula Oberta de 2n ESO. El motiu d’aquesta visita té relació amb el projecte de polseres solidàries que els nostres alumnes estan duent a terme per recaptar diners per aquesta fundació. Aquestes polseres estaran a la venda a partir de la Diada de Sant Jordi.

Durant la visita, vam poder xerrar una estona sobre les tasques que es realitzen a la fundació, estils de vida saludable i sobretot, ens van transmetre un missatge molt esperançador: el càncer es pot vèncer i cada dia es cura més gent.

A més, ens van portar algunes mostres de manualitats que elaboren a la fundació i ens van ensenyar a elaborar uns cistellets de paper molt macos. Estem molt agraïts per la seva visita i esperem tornar a veure’ns molt aviat.