GUANYADORS DE LA LLIGUETA DE FUTBET 18-19

INS Arraona felicita l’equip Illes Marshall format pels estudiants Ian Raspall (1r B), Víctor García (1r B), Francisco Bravo (2n A), Aaron Marin (2n B), Javi Baños (3r A) i Miquel García (3r A) per ser els guanyadors de la lligueta de futbet que ha tingut lloc als patis aquest curs 2018-2019.

Així mateix fer una menció especial al equip subcampió i als alumnes guanyadors del partit alumnat contra professorat.

RESULTATS DEL CONCURS LA CLASSE MÉS NETA

Puntuacions finals aula neta

Els resultats surten de la revisió de tota l’aula. Hem tingut en compte els següents punts: terra, taules, cadires, parets, pissarra, suro, armaris i ordre general de l’aula. Els grups i la puntuació que apareixen a la taula són el resultat de la revisions fetes durant tot el curs. 

RESULTATS EXCEL·LENTS A LES PROVES DELF 2019

Ja tenim els resultats d’enguany dels exàmens oficials de llengua francesa (DELF). Un any més el 100% dels nostres alumnes han aprovat, i gairebé tots amb molt bones notes!
Els alumnes de 4t d’ESO han obtingut el nivell A2 i els de 1r de Batxillerat el nivell B1.
Moltes felicitats a tots i totes pel vostre esforç!!

 

PROYECTO: ¿QUÉ SABEMOS DE LOS POBRES POETAS?

En este proyecto los alumnos han realizado una pequeña biografía sobre un poeta español. Para ello se han tenido que informar de los aspectos más relevantes de su vida, obra, contexto…y crear de la manera más original un vídeo. Aquí una muestra 🙂

PROYECTO “EL NOTICIARIO DE NUESTRO LOCO MUNDO”

En esta unidad hemos estudiado la noticia, y no nos ha hecho falta irnos muy lejos para encontrar noticias de lo más alocadas. Por ello, hemos creado unas “fake news” y hemos hecho un pequeño programa de radio donde os la contamos a todos.
 

PROYECTO NAVIDEÑO

La Navidad es una de esas festividades en las que pasan acontecimientos que solo se ven por estas fechas. Como somos unos estudiantes muy observadores, hemos recogido en un diccionario palabras navideñas que describen realidades bastante curiosas de la Navidad. Es decir, recogemos palabras que no existen (aún) pero que deberían. Aquí os mostramos algún ejemplo 🙂

P.4. Palabras navidellas que faltan (explicación)

Muestra diccionario de Navidad 2

P.4. Palabras navideñas que faltan (cartel)

Muestra diccionario de Navidad 1

PROYECTO “LO QUE GOOGLE NO TIENE”

En este proyecto se ha intentado rescatar alguna historia que casi está a punto de ser olvidada.
Los alumnos han tenido que buscar a algún familiar mayor, vecinos, tíos… y grabarlos en vídeo o audio contando alguna historia de juventud para poder devolverlas (aunque sea un poquito) a la vida.
Después, han creado un cuento tomando como base la historia recogida, para así practicar todo lo que habían aprendido sobre este.

 

P1 cuento 1

P1 cuento 2

GEOMETRIA A 1R D’ESO

 
Els alumnes de 1r d’ESO han treballat la geometria d’una manera aplicada i motivadora mitjançant el projecte de reforma d’un pis. Al llarg d’aquest projecte han hagut de proposar una nova distribució dels espais i calcular les àrees i els perímetres de cada habitació.
Per tal… Llegeix més»

SORTIDA ARGELERS-COLLIOURE

El passat divendres 31 maig els alumnes de 2n d’ESO i 1r de Batxillerat de l’optativa de francès, junt als alumnes de 4t d’ESO realitzaren una sortida a França.
Mentre els de l’optativa de francès gaudiren fent d’una gimcana pels carrers de la bella ciutat costera… Llegeix més»

DIBUIX VECTORIAL AMB DRAFTSIGHT

Els alumnes de dibuix tècnic de 1r de Batxillerat treballen a l’aula amb ordinadors enfrontant-se cada setmana a entorns laborals mitjançant el dibuix vectorial digital.

El programari Draftsight ofereix una eina professional i gratuïta per a ús educatiu que permet aplicar el dibuix tècnic des del punt de vista de l’arquitectura i l’enginyeria.

Amb aquesta eina els alumnes poden dibuixar amb una precisió perfecta, acotar, imprimir en diferents formats…

 

VISITA DE L’ESCRIPTORA DOLORS GARCIA I CORNELLÀ

El dimarts 14 de maig els alumnes de 3r d’ESO es reuniren, al Centre Cívic Can Rull, amb l’escriptora Dolors Garcia i Cornellà.
Durant vora hora i mitja tingueren l’oportunitat d’escoltar, en primera persona, el procés de creació d’una obra literària; en aquest cas Serena.
Després aprofitaren per… Llegeix més»

RESULTATS DEL CONCURS LA CLASSE MÉS NETA

 Puntuació del 2r trimestre
Els resultats surten de la revisió de tota l’aula. Hem tingut en compte els següents punts: terra, taules, cadires, parets, pissarra, suro, armaris i ordre general de l’aula. Els grups i la puntuació que apareixen a la taula són el resultat… Llegeix més»

VISITA DEL SUPERCOMPUTADOR MARENOSTRUM 4

El passat 26 d’abril els alumnes de 4t d’ESO de les assignatures de tecnologia i informàtica van tenir la oportunitat de visitar el Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS) on hi ha instal·lada la quarta versió del supercomputador MARENOSTRUM.
Vam aprendre les principals característiques d’aquest supercomputador i… Llegeix més»

TROBADA LINGÜÍSTICA AMB ALUMNES FRANCESOS

Aquest divendres 5 d’abril els alumnes del projecte de francès de 2n d’ESO han fet una trobada lingüística amb un grup d’alumnes francesos procedents del Collège Jean Giono de Niça (França).

Els alumnes havien contactat prèviament per un intercanvi epistolar, i aquest divendres s’han pogut conèixer personalment al parc de la Ciutadella de Barcelona. L’experiència ha estat molt dinàmica i enriquidora.

 

LES NOTÍCIES DEL TEMPS

Els alumnes de 1r d’ESO elaboren un treball en grups cooperatius, en el qual realitzen un vídeo de l’espai del temps d’un noticiari.

https://agora.xtec.cat/ies-arraona/wp-content/uploads/usu1014/2019/04/Martina-Lafulla-EL-TEMPS-REAL-1.mp4
https://agora.xtec.cat/ies-arraona/wp-content/uploads/usu1014/2019/04/Vdeo-India-Morales.mp4
https://agora.xtec.cat/ies-arraona/wp-content/uploads/usu1014/2019/04/Vdeo-Irene-Reinaldos.mp4
https://agora.xtec.cat/ies-arraona/wp-content/uploads/usu1014/2019/04/Vdeo-Irene-Reinaldos-2.mp4
https://agora.xtec.cat/ies-arraona/wp-content/uploads/usu1014/2019/04/Vdeo-Irene-Reinaldos-3.mp4

SANT JORDI 2019

Des del Departament de Llengües animem tot l’alumnat del centre a participar en el concurs literari de Sant Jordi. Cliqueu aquí per llegir les bases del concurs. Si en teniu cap dubte, parleu amb el professorat de català o castellà. Moltes gràcies per la vostra participació!

 

TDS I VIATGES DE CENTRE. Abril 2019

La setmana del 8 al 12 d’abril serà la nostra setmana dels treballs de síntesi i viatges de l’institut. Esperem que tot l’alumnat  i el professorat l’aprofiti molt i s’enriqueixin d’aquesta experiència pedagògica de centre. L’horari de l’alumnat que realitzarà el TDS al centre serà de 9h a 13:30h. Divendres tindran lloc les exposicions davant dels tribunals i hauran de venir a l’hora que se’ls convoqui.… Llegeix més»