El mercat de Calaf (crèdit de síntesi de 1r d’ESO)

Al llarg de la segona setmana de juny, els alumnes de 1r d’ESO vam estar realitzant el crèdit de síntesi del Mercat de Calaf.

Els primers dies ens vam informar sobre dues persones importants de Calaf, el Laureà Figuerola i l’Alexandre de Riquer. Vam fer activitats relacionades amb aquests il·lustres, un cartell modernista i un “frottage” de la pesseta.

El dimecres ens van visitar a l’institut alguns avis de Calaf i ens van explicar diferents coses de com era el mercat en la seva època. Després vàrem fer un article periodístic reunint tota la informació donada. Va ser una activitat molt interessant.

El dijous a primera hora, vam fer una gimcana de codis “QR”. Els diferents grups, vam visitar punts del poble i a través de la informació que ens deia el vídeo, vam resoldre unes preguntes. Després de l’esbarjo, ens van fer una visita guiada per les botigues antigues de la plaça Gran.

El divendres ens vam reunir les dues classes de 1r per fer les presentacions. Cada grup va exposar una auca digital sobre el Mercat de Calaf i la seva pròpia versió, cantada o bé representada, de la llegenda del mercat.

Ha estat un crèdit de síntesi força interessant!

Redacció i fotografia: Mariona Barrios i Mireia de Zoysa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>