Ambient de construccions a infantil!

A l’ambient de construccions oferim diversos materials per poder crear de manera molt lliure, i així anar desenvolupant el pensament lògic-matemàtic ( mides, formes, relacions, comparacions…) mentre ens divertim.

Cada sessió oferim diferents propostes i els infants fan la tria en funció dels seus interessos. Si en una sessió no acaben la creació que s’han plantejat poden deixar-la i acabar-la en la següent sessió creant així la necessitat del “respecte i la cura” per les produccions dels altres.

Aquestes són algunes de les propostes que hem presentat fins ara:

  • Construïm amb el Kapla:  Aquest material ens ajuda molt a desenvolupar la nostra part experimentativa.
    Pensem què volem construir primer i llavors ens posem en marxa per aconseguir el nostre projecte. Al llarg del procés experimentem amb l’equilibri en la  col·locació de les peces. També hem experimentat amb la força de la gravetat i la construcció en vertical.
  • Construïm amb material divers en vertical. Experimentem amb la força de la gravetat fent servir tubs i fustes de diferents mides i materials. Hem fet construccions verticals molt altes que també ens han permès veure l’efecte de la gravetat. Ho hem anat experimentant cada vegada que ens queia la construcció al terra.
  • Construccions amb “Bambutxi”: tubs de plàstic de diferents mides que s’uneixen amb rodes de pues i que ens permeten construir en 3 dimensions.
  • Contruccions amb peces magnètiques que tenen diferents formes amb les que també podem construir en 3D.
  • Domino de colors peces de la mateixa mida i de diferents colors amb les que treballen molt la motricitat fina i l’equilibri. Fem figures/camins diferents i amb unes bales provoquem un efecte en cadena on totes les peces acaben caient.
  • Arcs de sant martí: peces amb forma d’arc de diferents mides i colors amb les que podem construir.
  • Maons de cartró: material que ens facilita fer construccions de mida força gran i dona pas a la imaginació i a la invenció de moltes històries.
  • Lego: Aquesta és la proposta que més èxit té. Fem coses espectaculars: comissàries de policia, edificacions amb plaques solars, pàrkings, benzineres…

L’ambient de construccions potencia molt la concentració, la planificació i el treball en equip que ens ha ajudat a aconseguir els nostres projectes!

Aquí teniu fotos ben xulesss d’algunes de les nostres creacions!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>