You are welcome!

Podríem dir que els infants i tota la comunitat educativa van fer un: More than welcome als diferents mestres que van arribar dels països que han format part d’aquest projecte Erasmus+ “Learning Outdoors: Lifelong Learning”. 

Aquest projecte es va iniciar el curs anterior (21-22) amb la primera trobada a Bèlgica i ha continuat aquest 2n curs amb les trobades a Grècia (octubre), Finlàndia (febrer), Portugal (abril) i, finalment, a la nostra escola aquest mateix mes de juny. Tant a la web del projecte com també al perfil d’Instagram es poden veure les diferents trobades amb la diversitat d’activitats dutes a terme.

Durant totes aquestes trobades hem anat treballant de manera plegada, tant amb el grup de mestres que viatjava com amb la resta de mestres que han format part de l’equip d’Erasmus, diferents aspectes que ens han ajudat a crear una guia sobre l’aprenentatge amb l’entorn natural i cultural. Aquesta guia inclou aspectes relacionats amb els rols dels infants i del professorat, normes i seguretat, metodologia, idees d’activitats amb els respectius objectius i descripció, l’avaluació… 

L’Escola Sant Llàtzer ha estat l’equip coordinador del projecte i és per aquest motiu que l’última trobada s’ha celebrat aquí, a la nostra escola. Durant aquests dies, els infants han estat els principals protagonistes. La comunitat de grans en especial ha pogut gaudir d’una gran experiència personal com també d’aprenentatge on l’anglès ha estat la llengua de comunicació.

La trobada vam començar el passat dimarts 6 de juny amb una cerimònia de benvinguda. Durant aquesta cerimònia, els infants de 6è van ser els encarregats de transmetre l’essència de l’escola així com la de la nostra ciutat. Un discurs de benvinguda acompanyat de diferents actuacions com la batucada, el ball dels gegants, música tradicional i un ball de jotes. Aquest acte va comptar també amb la presència del Sr. Sisco Pepió. Alhora, hem tingut la sort que el Canal Terres de l’Ebre ha assistit a aquest acte, i així es veu resumit a les notícies del dia (a partir del minut 14:39). A continuació, l’alumnat de 5è es va preparar amb molt d’esforç la presentació de l’escola. Per grups cooperatius, es van organitzar per explicar la dinàmica de l’escola i també la de les diferents comunitats; acompanyant als mestres per les diferents aules i així poder vivenciar allò que ells i elles havien explicat. Aquesta mateixa tarda, es va organitzar una activitat cultural amb les famílies. Vam poder gaudir d’una visita guiada a dalt del Sirgador i així conèixer una mica més la nostra ciutat. 

El dimecres 7 de juny, els mestres visitants van poder gaudir d’una visita guiada per tota la ciutat a càrrec dels infants de 4t. Durant les sessions del taller d’English, van poder preparar l’explicació dels edificis i espais més emblemàtics de la ciutat: el mercat, el parc municipal, la catedral, el castell… El dia va continuar amb la visita del Parc Natural del Delta de l’Ebre.

Per últim, el dijous 8 de juny es va poder gaudir d’un dia d’esport fantàstic per la nostra Via Verda i el Riu Ebre. Aquesta activitat estava organitzada pels mateixos infants de 6è des del taller de Movem el Cos. Una experiència que totes les mestres van valorar de manera molt positiva, tant per l’autonomia i la capacitat d’organització dels infants com també per la meravella de paisatge que van visitar. 

La trobada es va acabar a la tarde, acompanyant a les mestres a un altre dels indrets més bonics de la ciutat: Ermita de Mig Camí. Allí els hi vam compartir i fer viure l’experiència de les famoses estrelles de Mig Camí. Per acabar, vam tancar el projecte amb un sopar on ens vam regalar unes paraules molt boniques i on vam seguir compartint les diferents cultures a través de la música.

See you soon!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>