CONSTRUÏM RELATS

Aquest projecte de centre neix amb la voluntat d’afavorir  l’arrelament amb la nostra cultura i el nostre entorn, sempre des d’una mirada globalitzadora i personalitzada de l’aprenentatge.

El nostre centre inicià la  col·laboració amb l’Escola d‘Art el curs 2019/20 dins el Projecte d’Innovació AraArt. En aquest projecte comptàvem amb la col·laboració de l’entitat mitjançant un seguit d’actuacions planificades de manera conjunta: visita i acompanyament a exposicions, presència d’artistes als espais d’aprenentatge de l’escola, elaboració d’una exposició artística conjunta… Però, totes aquestes propostes es realitzaven de forma presencial i quedaren aturades el curs passat, degut a les mesures de seguretat aplicades.

Amb la intenció de continuar impulsant les arts i la cultura i integrar els projectes iniciats aquest curs, va nèixer aquest nou projecte conjunt anomenat CONSTRUÏM RELATS.

Amb la intenció de continuar impulsant les arts i la cultura i integrar els projectes iniciats aquest curs, va nèixer el projecte CONSTRUÏM RELATS. 

Un projecte que pretén fomentar el llenguatge artístic com a eina de comunicació, d’expressió, i de crítica i reivindicació social, tot generant espais de treball en xarxa entre els dos centres.

La nostra col·laboració amb l’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa ens ha permès fomentar el llenguatge artístic tot investigant com els artistes contemporanis es relacionen i interactuen amb el nostre entorn i en concret amb aquells elements que ens defineixen com a tribu. A més de comptar amb la seva experiència i assessorament, hem pogut donar cabuda a una nova perspectiva de l’art com a reivindicació de les grans problemàtiques relacionades amb el nostre entorn.

Per tant, fruit d’aquest projecte, el curs 20/ 21 vam poder  connectar l’art amb la natura com a llenguatge d’expressió i de reivindicació. 

L’Escola d’Art ens va acompanyar en aquest procés i ens va permetre descobrir artistes contemporanis, alguns d’ells del territori, que es relacionen amb l’art protesta i/ o amb la natura.  Així mateix, vam comptar amb el suport de Glòria Jové, que des del projecte d’Innovació del Departament d’Educació AraArt, ens assessora i ens acompanya en la construcció d’aquests relats. 

A partir de les descobertes dels infants en la seva interacció amb l’entorn (allò que trobem en la nostra sessió setmanal d’Escola Natura, allò que coneixem per la premsa o que observem quan sortim a l’entorn) es generaren espais de conversa i reflexió. 

Hem obert una mirada àmplia i creativa de l’art contemporani per tal d’endinsar-los en el món del simbolisme, les metàfores visuals i l’art protesta com a llenguatge reivindicatiu. Espais de creació i experimentació, en què conquistem l’espai i hi deixem petjada, al voltant de la nostra reivindicació, trobant paral·lelismes i preguntes que vagin més enllà, que parlen de nosaltres, que ens impliquen i ens facin ser els protagonistes del relat.

Aquest projecte culminà la setmana del 7 de juny, en què es realitzaren les diverses intervencions artístiques, en forma d’accions reivindicatives en espais públics o representatius de la ciutat on, a través del llenguatge artístic, vam poder relatar aquestes reflexions, aquests neguits que se’ns havien generat. 

Aquest curs 21/22 el tret de sortida de la nostra aliança amb l’entorn ha estat la cultura que ens envolta, vinculant aquest projecte amb l’esdeveniment de la capitalitat de la cultura de la nostra ciutat. Cadascuna de les tribus del centre s’ha vinculat amb un dels espais més significatius de la ciutat i hem començat a caminar amb l’ajuda d’experts i entitats. Amb la pregunta; què és la cultura per a tu? hem engegat un curs més aquest projecte, amb la voluntat de tornar a conquerir el nostre entorn i donar cabuda a processos de reflexió conjunta i veu a les nostres reivindicacions. 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>