CARTA ALS PARES: WHATSAPP I MÉS

 

Quan ens riem d’una persona, potser li fem mal, i això és assetjament.

RESPECTE + TOLERÀNCIA SÓN LA BASE DE LA CONVIVÈNCIA

 

Avui ens ha visitat la Mònica. Una mossa d’Esquadra que treballa en relacions ciutadanes. Ella s’encarrega de visitar escoles, centres d’atenció Primària, Instituts…. I ens ha fet una xerada sobre la utilització dels mòbils

Ens ha recordat diverses coses importants que no sabíem:

  • Només poden pujar fotos de menors a Internet, les mares, pares, tutors, o les escoles si hi ha una autorització. Cal demanar permís als pares per poder publicar qualsevol foto, sigui nostra o no.

  • Que totes les fotos o comentaris que van a para a Internet no s’esborren, queden al nùvol. I en perdem el control de qui ho veurà.

Dels casos molt greus que ens han explicat :

  • Hi han Instituts que hi han hagut nenes que han gravat als lavabos, a mestres, a nens… I que s’han denunciat a les famílies dels nens. HI HA EL DRET A LA INTIMITAT

  • D’amigues i amics que es passen fotos, i quan després es barallen les publiquen a la xarxa per fer mal a l’altre. La noia que surt en la foto podria ser víctimes de Ciberbullyng.

  • També de casos de SEXTING, de caire sexual, de gent que comparteix fotos d’altres persones per fer mal.

Això ens ha fet pensar :

El responsable és qui envia la foto o fa la distribució que era íntima i després la publica sense permís de l’altre persona.

Que en els casos més greus pot intervindre la Fiscalia de Menors

Que en cas de denúncia els mossos poden trucar a totes les persones implicades.

Tot el que es penja a la xarxa es pot localitzar, no s’esborra del tot, es queda per sempre.

  • Per aquest motiu, uns dels CONSELLS que ens ofereixen els mossos . És quan en un cas de WHATSAPP, EN UN GRUP APAREIXEN INSULTS. Hem de sortir del grup immediatament, ja que d’alguna manera som còmplices d’aquests insults. Si el cas fos molt greu , els mossos en farien declarar igualment. És un cas de ciberassatjament.

  • És millor no facilitar les nostres contrasenyes a ningú, i igualment no convidar o mantenir converses amb desconeguts per les xarxes socials.

La majoria dels alumnes de sisè tenim mòbil i WhatsApp

VÍDEOS Relacionats :

https://usolovedelatecnologia.com/cyberbullying/

https://www.youtube.com/watch?v=Nnti8H3bO7w

Protecciononline.com

http://www.protecciononline.com/cuales-son-los-tipos-de-acoso-escolar-o-bullying/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>