Sortida a les Mines de Sal de Cardona – 6è

6è va anar d’excursió a les Mines de sal de Cardona i ens ho vam passar pipa!!!

Primer vam fer els experiments amb la sal. Ens van explicar i vam tastar (sí, tastar!) els diferents tipus de sal: sòdica (per menjar i 6 vegades més salada que la de casa), la magnèsica (pels medicaments i salada però després una mica amarga) i per últim, la potàsica (per fertilitzants i explosius, i era salada però picant). Podíem distingir-les pels colors, que anaven del rosat (per l’oxidació del ferro) a un marronet fins al marró fosc. Després vam provar la seva duresa ratllant amb un vidre, ficar en un got un ou i veure si flota, barrejar aigua amb sal i argil·la i després intentar separar-ho tot i per últim, vam fer un experiment amb aigua de la Mar Morta i aigua dolça!

Quan vam acabar els experiments, vam baixar a les mines, ens van portar en un petit autocar i des del cim fins a l’entrada de la mina, hi havia 80 metres. Ens vam posar els cascs com els miners. Sobretot protecció!!!

Allà ens van explicar com s’havia format la muntanya, com estava formada i quins usos havia tingut en el passat. Després ens van explicar com feien l’extracció de la sal i vam poder tocar l’aparell amb el qual feien els forats i la dinamita. Per últim vam veure les estalactites de sal, vam tastar l’aigua que queia d’elles i fins i tot, vam veure un ratpenat atrapat dins de la muntanya de sal. També vam veure un vídeo on els miners baixaven fins a 1508 metres de profunditat! Allà feia uns 50ºC! Mare meva! No ens estranya que no puguessin continuar molt de temps!

P5 APRENEM A RECICLAR

Durant uns dies, les nenes i els nens de les dues classes de P5 hem estat parlant i treballant sobre com és d’important aprendre a reciclar. Com ja sabeu, us han portat a casa un petit dossier d’ aquest tema  i  ara també ho podeu ampliar amb  les següents imatges.  Segur que ja us han explicat que hi ha contenidors de diferents colors i quins residus cal reciclar a cadascun. Us animem a seguir aquesta activitat a casa !!!

http://www.kizoa.es/Editar-Vídeos-Movie-Maker/d249494959k9828658o2l1/sin-ttulo-

 

TORNA LA FRUITA! FEBRER

Torna la fruita a l’escola aquest mes de febrer, seguint amb el Pla de consum de fruita a les escoles (més info aquí).

Aquest mes, podrem gaudir de:

  • DIMECRES 13    =  plàtan Resultado de imagen de plàtan
  • DIJOUS  14         =   kiwi Resultado de imagen de kiwi
  • DIVENDRES 15  =   taronja Resultado de imagen de naranja
  • DILLUNS  18       =   poma golden  Resultado de imagen de manzana golden

Volcans P4 i 6è

Els infants de P4B estan descobrint moltes coses sobre els dinosaures, però també sobre els volcans. I com els i les alumnes de 6è també volien aprendre, van venir a ensenyar-los tot sobre els volcans i fer un experiment per veure com funciona. Aquí podeu veure l’intercanvi de coneixements:

Ens visita un metge a 5è!

Aprofitant el pare d’un nen de 5è que és metge, va venir a l’escolar a parlar-nos i explicar-nos el funcionament de l’aparell circulatori. Vam veure materials que utilitza, com ara l’estetoscopi, tubs per la sang, xeringues… i van poder fer-li preguntes. Va ser molt interessant!

P5 JOCS MATEMÀTICS

Els nens i nenes de P5 han anat descobrint diferents jocs matemàtics que ens permeten treballar molts conceptes de manera lúdica.  Comptatge, geometria, orientació espacial..etc., són algunes de les activitats que hem fet a partir de jocs com el PENTOMINÓ,  LES REGLETES  I EL TALLER D’ORIENTACIÓ ESPACIAL. Aquí una mostra de com ho fem fet. Esperem que us agradi families !!!

http://www.kizoa.es/Editar-Vídeos-Movie-Maker/d248202577k8951811o2l1/sin-ttulo-

Visita al Mercat- 2n

Els alumnes de 2n hem anat al Mercat 11 de Setembre de Barberà del Vallès. Allà hem visitat les parades del mercat i hem conegut racons que només la gent autoritzada pot visitar. Després, amb el nostre cistell hem anat a comprar el menjar que teníem a la llista de la compra. Al dia següent a l’escola hem pogut preparar un gran esmorzar.

Can Fusteret 5è

El passat dimecres, 30 de gener les dues classes de 5è van anar a Can Fusteret a realitzar un taller de vidre i saber més sobre el procés de reciclatge i la seva reutilització.

Aquí podeu veure com de bé s’ho van passar i les activitats que van fer:

Paleontòlegs i paleontòlogues al Picasso

Com sabeu continuem immersos al món dels dinosaures. Avui al arribar a la classe teníem una sorpresa! Una caixa amb petits tresors… El Sergio, papa de l’Hugo, ens ha fet una petita xerrada i a partir d’aquí ens hem tornat uns experts en paleontologia. Ho hem fet tan bé que fins i tot ens hem endut  un diploma. Mireu, mireu…

 

Dracula theatre! 6è

El passat 17 de gener vam anar a veure l’obra de teatre Dracula, interpretada per 4 actors i actrius nadius totalment en anglès. Prèviament a la classe havíem parlat de la història de Dràcula, el llibre i la seva adaptació teatral. Després vam estar jugant a diferents jocs per tal d’enrecordar-nos de les paraules claus i així entendre millor l’obra.

I el dia del teatre:

TORNA LA FRUITA! GENER

Torna la fruita a l’escola aquest mes de gener, seguint amb el Pla de consum de fruita a les escoles (més info aquí).

Aquest mes, podrem gaudir de:

  • DIMECRES  16      =   cirerol Resultado de imagen de tomates cherry
  • DIJOUS 17             =   clementina Resultado de imagen de clementina
  • DIVENDRES 18     =    pera conference  Resultado de imagen de pera conference
  • DILLUNS 21           =   poma Imagen relacionada

PADRINS I FILLOLS (5è i 2n)

Aquest matí els nostres padrins lectors de 5è ens han fet una sorpresa. Ens han portat un minillibre preciós on nosaltres som els protagonistes!!!

Hem passat una estoneta plegats a les classes de 2n. Ens encanten les seves visites!!!

 

 

 

ASSAIG DEL CONCERT

Els nostres alumnes són uns artistes!!! Aquí podeu veure com han estat assajant pel concert d’ahir 18 de Desembre. Van triomfar!!!!!

1r torn (1rA, 2nA,3rA, 4tA, 5èA, 6èA)

2n torn (1rB, 2nB, 3rB, 4tB, 5èB, 6èB)

3r torn (P3 i 6èA, P3 i 6èB, P4A, P4B, P5A, P5B, 1rC)

I pròximament els vídeos del concert…

Petits grans arquitectes

Els nens i nenes de P4 porten uns dies treballant habitatges d’arreu del món. Poc a poc anem coneixent com és un iglú per dins, perquè un tipi es monta i desmonta tan ràpid o com viuen els habitants d’un palafit.

Un cop coneixem les vivendes treballen en equip per representar-les a partir de les construccions i el dibuix. Mireu una mostra…