Recursos educatius

Els recursos estan agrupats per àrees: Llengua, Anglès, Matemàtiques, Coneixement del Medi, Educació en valors, Plàstica. Educació artística, Música i Educació Física.

 

Llengua

 • M’endevines? Web amb un gran recull d’endevinalles per infants d’Infantil i Primària.

És una web que recull una gran quantitat de vídeos que expliquen contes molt originals. Una veu en off explica la història i s’il·lustra amb tècniques artístiques molt diferent. Visita la web Una mà de contes i descobreix MOLTS contes.

En aquesta pàgina trobaràs una sèrie d’activitats que et seran útils per millorar la teva lectura. Aprendràs a llegir més de pressa  i comprendràs millor el que llegeixes. Les activitats estan repartides en tres nivells: Comença a córrer, mig fons i marató.

En aquesta pàgina trobaràs contes interactius per llegir, escoltar i fer activitats de comprensió de la lectura. Contes adreçats a Educació infantil i Cicle Inicial.

En aquesta web descobriràs un gran recull d’exercicis per millorar la lectura. Aquests exercicis són molt útils per treballar la percepció visual i la comprensió mental del que s’ha llegit.

Descobreix una web amb un recull de poemes molt divertits per treballar amb els infants d’Infantil i Primària.

Una pàgina web que conté diferents plantilles per elaborar contes molt esbojarrats. Per començar cal omplir unes paraules en un formulari. Les paraules que es posin serviran per formar el conte. Quan estigui complet es pot llegir i imprimir. Es creen contes molt i molt divertits. Prova-ho 😉

Una pàgina web que conté un recull d’activitats per practicar l’ortografia. Hi ha tres nivells de dificultat.

Descobreix el conte “El Petit Príncep” d’Antoine de Saint-Exupéry, recitat en català. També el pots escoltar en castellà.

 

Anglès

Descobreix un gran recull de cançons en anglès que t’agradaran molt. Els trobaràs en aquest canal de Youtube.

Gaudeix d’aquest vídeo tot aprenent les parts del cos en anglès. Trobaràs més vídeos al canal de Youtube Cocomelon – Nursery Rhymes

Al canal de YouTube de Smile and Learn trobaràs contes, cançons i històries molt divertides per aprendre vocabulari amb anglès i reforçar el que ja saps.

 • All Things Animal TV. Un recull de vídeos en anglès que parlen de molts animals: elefant, goril·la, cocodril, cavall, os, serp…

 • Highlights Kids.Una web que conté un gran recull de jocs per aprendre anglès.

 • Pbs Kids. Descobreix un gran recull de jocs per aprendre anglès.

 

Matemàtiques

 • Space race. Competeix en aquesta divertida carrera espacial. Pots jugar contra l’ordinador, contra els teus amics o contra un usuari aleatori.

 • Dados. Fes càlcul mental tot jugant amb els daus. Un joc molt divertit. Hi ha 5 nivells de dificultat.

 • Grand Prix Multiplication. Un joc de cotxes molt divertit i útil per practicar les taules de multiplicar. Com més encertis les respostes més de pressa anirà el teu cotxe.

 • Ictgames. Una pàgina web amb un gran recull de jocs matemàtics

Web amb un recull de jocs matemàtics per treballar les mesures: de longitud, de pes i massa, de volum i capacitat.

 • La motxilla. Una web que conté un gran recull de jocs matemàtics molt divertits.

 • Jocs de Taula.

Aquests dies pots aprofitar per jugar a molts jocs de taula.

Tres opcions de receptes on els nens hi poden posar les mans per ajudar-nos cuinant: Coca de sobrassada, formatge i espinacs, pollastre a l’Orly amb pebrots i de postre galetes de mantega.

 

Coneixement del Medi

Descobreix un recull de vídeos elaborats per l’InfoK que fan referències a temàtiques actuals molt interessants.

En aquest canal de youtube trobaràs vídeos de coneixement del medi natural que parlen de les plantes, els animals, el cos humà, el planeta terra, la matèria, l’efecte hivernacle… També trobaràs vídeos de coneixement del medi social que parlen de les diferents etapes de la història.

Som en Chris i en Martin i som germans. Tots dos som zoòlegs, és a dir, que estudiem els animals. El nostre repte és presentar-te els animals més exòtics del món. El que segur que més t’agrada de nosaltres són els nostres vestits de poder animal que ens permeten veure i fer coses que mai abans ni ha fet ni ha vist ningú. Vés amb compte si et trobes el malvat Zach! Vol convertir els animals en robots! Què, t’animes a fer l’animal amb nosaltres?

Descobreix un recull de vídeos, fotografies, dibuixos i activitats interactives per treballar l’entorn natural i social: els éssers vius, els paisatges i la societat.

Descobreix un gran recull de vídeos per aprendre a fer experiments increïbles. T’agrada fer experiments? Tens un munt de preguntes sense resposta? El meu ajudant el Sr. Esquelet i jo, en Dani Jiménez, volem compartir amb tu l’aventura de la Ciència i demostrar-te que la Ciència és apassionant i molt útil per entendre el teu dia a dia.

Descobreix una col·lecció de vídeos que t’explicaran les diferents etapes de la història.

En aquesta web descobriràs un recull de contes de la Laura i en Joan amb activitats interactives que comprenen continguts de ciències i de tecnologia. Els contes estan explicats en català i anglès.

Descobreix una col·lecció de vídeos que t’explicaran el cos humà, una gran sèrie didàctica i educativa que t’ajudarà a entendre i comprendre el cos humà d’una manera senzilla i entretinguda. 

Descobreix uns vídeos explicatius que amb maquetes i experiments et faran entendre moltes coses.

Descobreix un gran recull de vídeos científics molt variats. Aquests experiments científics han estat fets per alumnes de primària, secundària i batxillerat. També trobaràs propostes per a fer experiments interessants de manera molt senzilla.

Veterinaris és una sèrie que va ser emesa a TV3. Els protagonistes d’aquesta sèrie són diferents animals als quals els veterinaris els curen.

Descobreix la pàgina de Greenpeace. Greenpeace és un moviment global que compta amb el suport de més de 3 milions de persones en 55 països, que actuen per posar fi als abusos contra el medi ambient que es donen arreu del món.

 

Educació en valors

 • El pont: En només 2 minuts aquest curt ens convida a reflexionar sobre el diàleg, la importància de la comunicació i el poder de la bona feina en equip. Es demostra que cal resoldre els problemes parlant, ja que d’aquesta manera tots hi guanyem.

 • Piedra, papel o tijeraPedra, paper i tisora és un bonic curtmetratge que fa referència al Bullyng. Llença un missatge contra l’assetjament i les diferències. Ser emocionalment intel·ligent significa ser sensible a la tolerància, al respecte i al bé comú per i per al benestar.

 • Cuerdas. Aquest curtmetratge narra una tendra història d’amistat entre dos nens molt especials, però també és una obra que parla de valors i il·lusions (Cal buscar el link a Youtube, només he trobat l’accés a la web).

 • La diversitatPrograma amb ulls de nen de Tve3 que parla de la diversitat.

Què vol dir ser diferent? haver nascut a un altre lloc? tenir problemes per aprendre? ser sord?… La diversitat és enriquidora però no sempre és fàcil d’entendre o d’acceptar. Els nens hi conviuen i en aquest capítol ens explicaran com els fa sentir que algú els consideri diferents.

 

Plàstica. Educació artística

Descobreix molts tutorials en el Canal de Youtube “Rincon Dibujos” per aprendre a dibuixar moltíssimes coses.

Descobreix molts tutorials en el Canal de Youtube “DanielaGmr” per aprendre a dibuixar moltíssimes coses.

En aquest canal de Youtube trobaràs un recull de vídeos que t’ensenyaran a fer moltes coses amb papiroflèxia.

En aquest canal de Youtube “Hora de DIY * ¡Hoy no hay cole!” trobaràs un recull de vídeos que t’ensenyaran a fer moltes manualitats.

 • Graffiti creator. Amb aquesta eina podràs crear els teus propis grafitis. Converteix-te en un artista del Graffiti.

 

Música

 • Trivial musical. Un joc molt divertit de música en què caldrà anar resolent diferents reptes musicals.

Joc educatiu de memòria musical anomenat Simon Says o Simon done traduït al castellà. Cal que memoritzis la melodia que escoltes i que la  reprodueixis. Un joc adequat per a petits i grans.

Descobreix aquest joc que combina moviment, música i veu de diverses maneres. Ofereixen l’oportunitat de descobrir el ritme i de practicar la coordinació de manera lúdica.

 • Cups! Un vídeo per aprendre a fer el ritme de Cups. En aquest vídeo descobriràs els passos per fer ‘Vaso challenge’
 • Percussió corporal. Tutorial per fer una sessió de percussió corporal. Santi Serratosa i la Mariona Castells.

En el seu canal de Youtube trobaràs més vídeos.

 

Educació Física

Descobreix més vídeos en el seu canal de Youtube AG GoodLife

Descobreix més vídeos al seu canal de Youtube Sunny Funny Fitness.

Descobreix més vídeos en el canal de Youtube Deportesuncomo.

Descobreix més vídeos en el canal de Youtube Ictiva.

Descobreix més vídeos en el canal de Youtube Yogic

Descobreix més vídeos en el canal de Youtube Ictiva.

Descobreix més vídeos en el canal de Youtube Roberta’s Gym

Descobreix més vídeos en el seu canal Yogacrecer

 

Webs amb recursos educatius

 • La motxilla
 • Friv. Recull de jocs de tot tipus.
 • CRISTIC. Recull de jocs educatius online per Infantil i Primària (totes les assignatures)

EDUCACIÓ FÍSICA

Resultado de imagen de EDUCACIO FISICA

Resultado de imagen de SERGIO PEINADO

Sergio Peinado

Resultado de imagen de inefc

INEF Catalunya

 

 

 

 

 

MÉS RECURSOS ANGLÈS

Resultado de imagen de anglès

Online Learning Zone

Games, tales, songs, audios, videos…

motxillafons blanc

Activities, games, science, JCLIC..

Resultado de imagen de britishcouncil

Grammar, vocabulary, games…

Fun English Games for Kids - Free Teaching Resources Online

 

Games, activities, worksheets…

ALTRES RECURSOS

Contes variats Super3: accés a la pàgina principal del Super3

InfoK, jocs, English, música…

Resultado de imagen de innovamat

Innovamat-Recursos de matemàtiques

Activitum- Recursos online (socials, matemàtiques, experiments…)

 

APLICACIONS (PC, TABLET, MÒBIL)

Resultado de imagen de bmath

Matemàtiques