Inaugurem el Cercallibres LLebetx

newproject_1_original-1

Cercallibres Llebetx és un projecte d’intercanvi de llibres creat per la Comissió Pedagògica i la Comissió de Socialització de l’AMPA del Llebetx.

És un projecte que vol donar vida a llibres que tenim a casa, que ja no llegim o que volem que llegeixi algú altre i, al mateix temps, ens convida a conèixer l’entorn natural de l’escola.

En aquest projecte hi poden participar tots els nens i nenes de l’escola, des dels de cicle infantil fins als de cicle superior, passant per incicial i mitjà.

Us expliquem com funciona:

Al voltant de l’escola, a tota la zona dels camins de l’Ortoll, hi ha uns quants llibres amagats en llocs molt diversos: a la soca dels arbres, darrera d’un matoll, enterrats a sota d’una pedra, a dalt d’una branca, en un forat, a dins d’un cau… Hi ha cinc llibres amagats que són recomanats per a nens i nenes de cicle infantil, cinc per a a cicle inicial, cinc per a cicle mitjà, cinc per a cicle superior. Cada cicle correspon a un color: infantil, blau; inicial verd; mitjà vermell i superior, taronja. Es tracta de que els nens i les nenes trobin el seu llibre amb l’ajuda d’un mapa de la zona (on estan els punts de cada color indicats) i/o de les coordenades de localització, que trobareu a la cartellera de l’AMPA, a la web de l’escola o al facebook de la Comissió Pedagògica del Llebetx.

Quan un nen o una nena trobi el seu llibre se’l pot emportar a casa i llegir-lo, però cal que segueixi unes normes:

  • Ha de deixar un llibre seu a canvi i amagar-lo exactament en el mateix lloc on ha trobat el primer llibre. Cal que el llibre que deixi sigui indicat per a nens i nenes del seu grup d’edat.
  • Cal que introdueixi el llibre a dins de la bossa impermeable i tancar-la molt bé.
  • Quan hagi llegit el llibre, pot fer una ressenya amb el seu nom, la seva edat, el títol del llibre, el nom de l’autor o l’autora, un breu resum del llibre i la seva opinió al respecte. Quan l’hagi escrit, la pot posar a dins de la bústia que trobarà a la cartellera de l’AMPA, a l’escola. O també pots escriure un mail amb la mateixa informació a: comissiopedagogicallebetx@gmail.com

Esperem que us agradi molt aquest original projecte d’intercanvi de llibres. I recordeu:

Llegir ens fa somiar!

2 comentaris

  1. Teresa Colomer

    Es una idea fantastica x “bellugar” els llibres dels prestatges. I estimular la curiositat per buscar i llegir un llibre sorpresa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>