Sortides i colònies

Les sortides escolars són de vital importància en el procés de creixement de l’infant perquè creiem que l’aprenentatge ha de ser actiu, vivencial i engrescador.

Els objectius de les sortides estan relacionats amb el currículum corresponent a cada curs i també amb aspectes transversals de relació i socialització dels alumnes. Les sortides  ajuden a despertar o augmentar la curiositat dels alumnes; els ajuden a descobrir noves fonts d’informació, nous centres d’interès. Gràcies a les sortides viuen situacions en les que desenvolupen l’autonomia, la responsabilitat, la cooperació i l’ajuda mútua; aprenen altres maneres d’aprendre, adquireixen nous recursos personals.

El contacte amb la realitat que ens envolta ens proporciona elements complementaris a la tasca educativa diària, i sovint és el punt de partida a l’hora desenvolupar els projectes programats o unitats de programació.

Les sortides també serveixen per a que els/les nostres alumnes vegin altres realitats i aprenguin a desenvolupar-se a contextos diferents: el teatre, enmig de la natura, un museu, l’auditori, el tren…

Per aquest motiu, cada curs els tutors i especialistes programen sortides adequades a l’edat i al currículum.

Les colònies formen part del nostre Projecte Educatiu, és una activitat de gran qualitat pedagògica i humana; és adequada per a petits, mitjans i grans; és una experiència única, per això tots la vivim amb molta il·lusió.

Des de fa uns anys anem de colònies tots junt a la mateixa casa i ho valorem con un moment molt ric de vivència d’escola.