ESTIMEM I CUIDEM A LES ABELLES

Avui, 20 de maig, és un dia molt especial, i és que es celebra “EL DIA DE LES ABELLES”.

A molta gent li fan por les abelles, i sense pensar les mata. Però sabíeu que sense abelles no hi hauria vida???

Les abelles són importants per molts motius. Aquests insectes mouen el pol·len de flor en flor i faciliten que les plantes proliferin. Aquesta tasca s’anomena pol·linització. Però això què vol dir? Doncs que gràcies a les abelles es formen les plantes, i sinó hi ha abelles no hi ha plantes, i sinó hi ha plantes doncs no tindríem aliments ni nosaltres ni els animals!!!

A més, gràcies a les abelles tenim aliments com la mel, la pròpolis i la gelea reial, uns aliments importants per la nostra salut. També ens aporten cera i ens ajuden a crear medicaments.

Però, des de fa uns anys, s’ha detectat que s’estan perdent colònies d’abelles, i és que s’estan morint. Segons investigacions hi ha diverses causes, però en són importants la contaminació i les ones magnètiques enviades per les antenes dels telèfons.

Et deixem un vídeo sobre aquests insectes tan petits i bonics.

Per això és important que cuidem el medi ambient entre tots, i sobretot cuidem a les abelles.

A continuació us deixem un recull de manualitats que els nens i nenes de 3r han fet per  celebrar aquest dia tan especial. Entreu, mireu i gaudiu de les grans creacions.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>