SETMANA DE LA MULTICULTURALITAT (I5)

L’escola és plena d’infants amb habilitats i destreses diverses i sorprenents. Tot el que hem de fer és ressaltar aquesta diversitat. El canvi no passa de la nit al dia, però el més important és començar.
Aquest mes de març hem explicat un dels contes de la Maleta de la Diversitat que l’AFA comparteix amb tota l’escola i hem volgut complementar aquesta activitat amb una setmana dedicada a la MULTICULTURALITAT que tenim a la nostra classe. Les famílies han atès la nostra petició i ens han dedicat el seu temps per explicar-nos alguns dels seus costums, les seves maneres de fer, situació geogràfica, escriptura, balls i menjars diversos que desconeixíem dels seus respectius països. Des de la nostra web agrair molt sincerament aquest esforç així com totes les explicacions rebudes.

1- CONTE: “ELS NOSTRES SUPERS TRESORS”
La família, els records, els mestres, la natura, els animals, els amics i les amigues, els somnis… Les coses més importants no son les materials. Existeixen SUPER TRESORS molt valuosos que ens fan feliços i que hem de cuidar.
En rotllana vam comentar quins son els nostres SUPER TRESORS.

https://photos.app.goo.gl/7yhBy89SW9CFHZAh9

2- MENJARS DE GUATEMALA I BULGÀRIA
La Catherin, la mama del Domenech, de Guatemala ens va oferir: “TORTAS DE GUACAMOLE” a base de guacamole, tomàquet i formatge i la Margarita, la mama del Lukas, ho va fer amb un pastís búlgar anomenat: “BANITSA” a base d’ou, iogurt natural, llet, formatge fresc, mantega i massa filo. Tot molt bo!!! Ens van fer, també, petits comentaris dels seus països.

https://photos.app.goo.gl/i2bEBqzgcJ6fFdFg7

3- COSTUMS I TRADICIONS DE LITUÀNIA
La Sofia, la mama de l’Elisa, es va valdre d’un power point per explicar-nos curiositats de Lituània: menjars, vestits tradicionals o com pronunciar petites paraules amb la seva llengua. El final de la sessió ens va oferir un pastís: “NAPOLEON” de mantega, farina, ou, sal, llet, sucre i melmelada de maduixa que estava, també, molt bo.

https://photos.app.goo.gl/GjT5gaxCzKn5Wc9V9
4- ESCRIPTURA ÀRAB
L’Abdel, el papa de la Jana, ens va iniciar en l’escriptura àrab. Vam comprovar que és molt diferent de la nostra i ens va costar moltíssim fer-ho amb la direcció de dreta a esquerra ja que nosaltres estem acostumats a fer-ho amb la nostra: d’esquerra a dreta. Uffff!! vam suar de valent però ho vam intentar.

https://photos.app.goo.gl/yD3Myd6ctddqmdvQ9

5- BALL DE VENEÇUELA i D’HONDURES
El Saúl i l’Andreina, el papes de l’Aaron, ens van fer una demostració del “JAROPO”: ball de veneçuela. El Saúl va ensenyar els passos en els nens i l’Andreina ho va fer a les nenes. Vam acabar tots a la sala de psicomotricitat i vam intentar practicar tots junts. Ens en vam en sortir força bé.
La Geinny, la mama del Lester, d’ Hondures ens va fer una petita demostració, juntament amb la seva neboda, d’un ball propi del seu país: “PUNTA GARIFUNA”. En aquest cas nosaltres només vam ser espectadors. Ho van fer molt bé.

https://photos.app.goo.gl/fJQGYxN3eV6rJe2K9

6-VESTITS TRADICIONALS DE MALI I DEL PAKISTAN
La Me, la mama de l’Aboubakary, de Mali ens va ensenyar els seus vestits i mocadors llargs i de colors vius i l’Eman, la germana de l’Umme Haniya, del Pakistan ens va portar un dels seus vestits més característics: DUPPATA ( mocador ), SHALVAR ( pantalons ), CAMIS ( camisa ) i YUTE ( sabates ).

https://photos.app.goo.gl/nVJY2eWmuP7AxNZ4A

7- MENJAR DEL MARROC: EL CUSCUS.
La Malika, la mama de l’Emran, juntament amb la seva amiga Fàtima ens van delectar amb un plat de CUSCUS que feia molt de goig.

https://photos.app.goo.gl/Rp4uQK4SFCm2oBtE8

                     GRACIAS ( Hondures, Guatemala, Veneçuela )  TESEKKÜR ( Turquia ) ,
        SCHUKRIA ( Pakistan ), CHOUKRAN ( Marroc ), LABAI ACIÚ ( Lituània ), HINISÉ ( Mali )
                      AS-SALAM’ A LAYKUM =  QUE LA PAU SIGUI AMB TOTS NOSALTRES.
                                  La diversitat a l’aula  desenvolupa millor el pensament crític.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>