L’ EVOLUCIÓ DEL JOC EN AQUESTS PRIMERS MESOS

L’evolució del joc en els infants de la classe de les muntanyes de Montserrat.
Aquests primers mesos ha estat un procés emocionant que reflecteix el seu creixent i desenvolupament cognitiu i social. En un primer moment, molts d’ells mostraven una certa inseguretat a l’hora de jugar.  No obstant això, a poc a poc, aquests infants s’han fet més autònoms i confiats en les seves habilitats de joc.

La transició cap a una major autonomia en el joc és una fita important en el desenvolupament dels infants de 5 anys. Comencen a explorar i experimentar més. Utilitzen la  imaginació per crear escenaris i històries noves. A mesura que van guanyant experiència, estan més disposats a compartir i cooperar amb altres companys/es, el que els ajuda a desenvolupar habilitats socials importants.

Un aspecte emocionant d’aquesta etapa és la formació de nous grups de joc. Les muntanyes de Montserrat comencen a buscar companyies amb els quals tenir afinitats,  sigui perquè comparteixen interessos similars o perquè s’entenen bé. Això els permet establir relacions més profundes i significatives amb altres infants, i això enriqueix la seva experiència de joc.

A més, durant aquests primers mesos, les Muntanyes de Montserrat han començat a jugar , jocs de taula. Això els introdueix a una nova dimensió del joc, ja que han de seguir regles específiques i prendre decisions estratègiques. Aquest tipus de jocs pot millorar la seva concentració i habilitats de resolució de problemes.

Els seus jocs també es tornen més elaborats. Crearan mons de fantasia amb jocs, construint ciutats amb blocs de construcció i interpretant històries més complexes. Aquesta activitat no només demostra la seva habilitat per a la narració i la creativitat, sinó que també ajuda a desenvolupar les seves habilitats motrius i cognitives.

En resum, l’evolució del joc en els infants de 5 anys en aquests primers mesos està sent  un procés ric i complex. D’una fase inicial d’inseguretat i inexperiència, passen a una major autonomia, cooperació i la formació de nous vincles socials. Amb l’exploració de jocs de taula i la creació de jocs més elaborats, aquests infants es preparen per a un futur ple d’aprenentatges i diversió a través del joc. Aquesta etapa és fonamental per al seu desenvolupament global.

JOC INDIVIDUAL, PER PARELLES , PETIT GRUP i GRAN GRUP