En l’època dels reis i cavallers…

Al segle XIV, concretament l’any 1326, el rei Jaume el Just i la reina Elisenda de Montcada van fundar el monestir de Santa Maria de Pedralbes. La intenció de la seva construcció va ser poder ser  lloc de retir de la reina quan morís el seu marit que ja, en aquell moment, era gran i presentava problemes de salut. Quan un any més tard es va inaugurar albergava una comunitat de monges clarisses formada, en la seva major part, per filles de nobles. La reina va posar especial interès en el monestir dotant-lo de diversos privilegis, entre ells, quedava sota la protecció directa de la ciutat, a través del Consell de Cent, que es comprometia a defensar-lo en cas de perill.

La reina es va fer construir un palauet annex…

 

Aquesta història fascinant és el que hem escoltat al llarg de la visita i els jocs que ens ha proposat la Mireia. Hem visitat cadascuna de les dependències de l’antic monestir i hem descobert com es vivia en aquella època.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>