Un dia al port de Tarragona

El passat dijous 25 d’octubre, els infants i els mestres de l’escola mare de Déu del Roser vam visitar el museu del port de Tarragona i les instal·lacions portuàries.

Durant el matí vam explorar els racons del museu del port situat molt a prop dels “tinglados” del port. Vam conèixer algunes de les embarcacions més utilitzades pels pescadors a través de històries i vam jugar amb un mapa enorme de tota la zona portuària utilitzant trens, cotxes i embarcacions de joguina.

Un cop vam sortir del museu, ens vam posar les armilles salvavides i ens vam embarcar damunt d’una golondrina que ens esperava per a explorar cada racó del port.  Al damunt de la embarcació vam anar desxifrant tots els misteris que amagava el port, com per exemple el motiu dels dos colors dels vaixells que carreguen contenidors o el funcionament de les grues en forma de cullera. Vam arribar a terra ferma fets uns autèntics mariners, dominant la popa, la proa, el babord i l’estribord.

Un cop acabats de dinar, vam visitar l’edifici de la confraria de pescadors on ens van explicar els dos sistemes de pesca més utilitzats en aquell port: la pesca d’arrossegament i la pesca d’encerclament. Tot seguit vam visitar un nou espai pedagògic anomenat l’observatori blau, on ens van ensenyar el conjunt de la fauna que forma l’ecosistema del nostre mar mediterrani.

Com a activitat final de la sortida, vam poder assistir a la subhasta del peix que es fa al mateix edifici de la confraria de pescadors. Les monitores que ens van acompanyar durant tot el dia, ens van explicar tot el procés, el funcionament i l’objectiu de la subhasta.

Vam aprendre moltes coses relacionades amb l’ecosistema marí del mediterrani i amb l’ofici de la pesca, ens ho vam passar d’allò més bé i vam prendre consciència sobre la importància de mantenir els nostres mars nets de tota mena de residus.

 

 

 

Per a més informació sobre les activitats o bé, per anar-hi amb els vostres infants si n’esteu interessats,  podeu consultar el següent enllaç:

https://codoleducacio.com/activitats_entries/temes-port-i-mar/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>