FÒRUM D’ESCOLES VERDES A FALSET

Benvolgudes famílies,

El passat dijous dia 7 de març la nostra escola va participar en el Fòrum d’Escoles Verdes al Teatre l’Artesana a Falset. És una Trobada territorial d’alumnes i mestres on tenen l’oportunitat d’intercanviar experiències entre totes les escoles adherides al Programa de les comarques del Baix Camp i del Priorat. L’objectiu és que els centres trobin un ambient òptim per exposar experiències, per al diàleg i les trobades personals.

De la nostra escola hi van participar 4 alumnes, l’Alessia Marina Isaila i el Jordi Curto de Cicle Mitjà i l’Àlex Romero i la Maria Also de Cicle Superior.  Els van acompanyar tres mestres del centre.

Inicialment es va organitzar un “Mercat d’experiències” on cada escola va disposar d’una parada amb plafons i una taula per poder mostrar una acció d’escola verda interessant. Nosaltres vam escollir “La transformació dels nostres patis”. Els nostres alumnes van tenir l’oportunitat d’explicar la seva acció a la resta de centres participants, i també van poder observar les propostes d’escola verda que es duen a terme al Baix Camp i al Priorat.  Després d’esmorzar els alumnes es van separar per grups i van fer una dinàmica per tal de relacionar els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb escola verda. Per altra banda, els mestres van rebre una sessió sobre els ODS.

Després de fer la foto de grup a Falset ens vam desplaçar a l’Ermita de Sant Gregori a dinar. Cada infant va portar un postre típic del seu territori per tal de compartir-ho amb la resta de companys.

Per acabar van fer una acció conjunta de descoberta i millora de la biodiversitat a l’entorn de Sant Gregori. Van construir una brúixola, menjadores d’ocell i van decorar caixes niu, les quals van ser, finalment, penjades als arbres.

Va ser una jornada verda fantàstica i molt profitosa!

Tot seguit us adjuntem un recull d’algunes fotos de l’acte.
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>