QUI CANTA ELS SEUS MALS ESPANTA

L’alumnat de 4t, 5è i 6è ha estat treballant diferents cantates que s’han dut a terme aquest final de curs com si fossin realment una coral.

4t va participar al Fem Coral, una proposta de l’Ajuntament de Reus amb una llarga trajectòria.

5è va participar a La veu de la Terra. Una cantanta del Petit Taller de Cançons que tracta el tema del canvi climàtic fet que dona molt per treballar a l’aula.

I finalment 6è va participar a Cantània amb la cantata Clara, l’art per dins. Una preciosa posada en escena que va fer emocionar a més d’un/a.

Cantar en un cor té múltiples beneficis a nivell cognitiu, emocional i físic. 

La frase feta que encapçala aquest article té un component científic que ens explica que en cantar lliberem endorfines que són les hormones del plaer i que per tant incideixen directament en el nostre estat d’ànim. Si a això li afegim que cantem en grup el plaer es multiplica. 

Cantar en una coral és un fet socialitzador que augmenta les relacions afectives, crea lligams i en reforça els que ja hi són. 

Pel que fa a la part cognitiva, cantar exigeix l’harmonia dels dos hemisferis del cervell. Quan es treballen les dues parts del cervell es millora cognitivament i d’aprenentatge.

Cantar és doncs una activitat que ens beneficia molt i de ben segur una experiència que mai oblidaran.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>