L’hort de l’escola Casablanca.

Pensem que l’hort és un context idoni per aprendre a pensar, per educar-se emocionalment, per afavorir el domini de les habilitats socials i en definitiva, per promoure el desenvolupament i el creixement moral i ètic dels alumnes.

L’hort ens pot oferir el marc pràctic, vivencial i sobretot, manipulatiu dels diferents conceptes que es poden treballar.

La metodologia  és participativa, investigadora i exploratòria ja que l’hort ens proporciona ocasions i situacions en què l’alumne por fer observacions i exploracions, plantejar dubtes, formular hipòtesis i realitzar comprovacions amb les seves pròpies conclusions.

Després d’aquesta petita introducció us podem dir que…

Ja tenim preparat l’ hort a l’Escola Casablanca!

El primer que vam fer va ser netejar el terreny i preparar la terra, aquesta va ser una tasca dura ja que després del confinament, havien crescut moltes males herbes i tot el terreny es trobava en estat salvatge.

Després, vam construir els solcs tenint en compte la circulació de l’aigua per el reg i finalment, vam plantar les verdures  i hortalisses.

Els nens i les nenes de l’escola estem molt il·lusionats amb el projecte d’hort. Alguns de nosaltres ajudem setmanalment a les tasques de reg, manteniment, supervisió i  construcció d’aquest espai.

Ens agrada descobrir animalons o insectes nous per nosaltres que viuen al voltant del nostre hort. També ens encanta aprendre moltes coses sobre el cicle natural de les plantes, els ecosistemes i els processos de fertilització i de reciclatge de la vegetació.

A més a més, hem portat a terme el disseny d’ un petit sostre amb cordes i CD’s de colorins amb l’objectiu d’evitar que els ocells que viuen al voltant de l’escola i es veu que tenen molta gana, no es mengin les nostres collites. També ens acompanya un petit mussol que ens fa de vigilant de dia i de nit.

De moment, hem plantat:

Coliflors, bròquils, cebes, carxofes, faves, diferents varietats d’enciams, bledes i remolatxes. Al volant també tenim plantes aromàtiques com la menta, l’espígol, el julivert i el romaní.

Observem quasi a diari el creixement de les plantes i el seu estat, les reguem dues vegades a la setmana i vigilem les plagues d’insectes  que podrien  amenaçar el seu creixement.

Properament, volem instal·lar una caseta de marietes perquè visquin al nostre hort i ens ajudin a eliminar alguns depredadors de les nostres verdures i hortalisses com poden ser els cucs, els pugons, les larves, la mosca blanca… Aquesta és una manera ecològica per evitar aquestes plagues sense la utilització de productes químics. Les marietes són insectes carnívors i per això, seran unes grans aliades en el manteniment de l’hort.

Us anirem informant properament…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>