Alcohol de romaní

Avui la classe de les plantes remeieres hem fet la primera elaboració de les moltes que tenim previst fer al llarg del curs. D’aquí a trenta dies tindrem llest L’ALCOHOL DE ROMANÍ per poder fer-nos totes les fregues que ens calguin.

A la sortida que vàrem fer al Montgrí vam poder gaudir de l’esclat del romaní en flor que omplia tota la vessant de la muntanya. El vam identificar, tocar, olorar…i ja el coneixem de totes totes!

A l’aula hem sabut tant de les seves propietats medicinals (antibacterià, digestiu, antiinflamatori, antioxidant i beneficiós per a la pell), així com del seu us culinari (carn rostida, assaonar olives, mel…)

Hem omplert un pot de vidre amb romaní fresc en flor, hi hem abocat alcohol de 96º fins dalt de tot, l’hem ben tapat i guardat en un lloc fresc i fosc. El deixarem macerar durant 30 dies per obtenir un líquid negre, el nostre alcohol de romaní! El colarem i el posarem en potets perquè cadascú tingui el seu i en pugui fer ús quan li calgui!

Per veure les fotografies de l’activitat clica aquí i entra a l’àrea privada d’escola amb l’usuari de família.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

XHTML: Trieu una d'aquestes etiquetes <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>